Планирам да пусна писмо в бутилка в трите морета, през

...
Планирам да пусна писмо в бутилка в трите морета, през
Коментари Харесай

Варненски археолог пуска писма в бутилка в трите морета от експедицията „АБОРА ІV“

Планирам да пусна писмо в бутилка в трите морета, през които ще премине експедицията „ АБОРА ІV “. Това заяви археологът от Регионалния исторически музей Теодор Роков, който е единственият българин в екипа от учени на експедицията „ АБОРА ІV “. Експедицията ще премине през Черно, Егейско и Мраморно морета до остров Крит.

Самият Теодор Роков описа, че това не е първият път, в който взе участие в такава пробна експедиция, нито първият път, в който пуска писмо в бутилка. Писмо той е пуснал по време на експедиция с ладията „ Одисей “ през 2010 година, която проследила част от маршрута на пеласгите. „ От предното корабоплаване бях пуснал стъклена бутилка с листи хартия, на който пишеше името ми, кой съм, за какво пущам тази бутилка, електронния адрес и молба, който я откри да ми напише мястото, където я е намерил. И в действителност преди 10 години, когато я пуснах тази бутилка край нос Калиакра, първия опит, в който участвах, малко по-късно – може би един месец след този миг, едно момче от Турция ми писа, че я е намерило на един от Черноморските турски плажове “, описа археологът. Сега той възнамерява да пусне по едно писмо с сходно обръщение в трите морета, през които ще премине експедицията. На въпроса дали изпитва някакво терзание преди отплаването на 11 август, археологът отвърна, че усеща по скоро неспокойствие.

„ Нямам терзания по отношение на някакви рискови обстановки в морето, свързани с вятър или с талази. На море като на море. Просто го одобрявам като едно предизвикателство. А пък към този момент какви са упованията? Очакванията са просто да дадем в действителност едно запаметяващо се прекарване от към прочувствена позиция. А чисто професионално ще ми бъде забавно да видя тази антична структура в реалност по какъв начин се ръководи, по какъв начин се държи на вода. От всичко по малко, както се споделя, и в прочувствено и в професионално отношение “, означи Теодор Роков. Той добави, че се надява положителната подготовка и прецизното отношение на екипа да докара до оптимално добър резултат по време на самото пътешестване, тук като упованията и планирането не постоянно съответстват с действителността в намерено море. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР