Планински спасители свалиха от Елбрус тялото на алпинистка, загинала преди

...
Планински спасители свалиха от Елбрус тялото на алпинистка, загинала преди
Коментари Харесай

Откриха тялото на загинала преди 31 години алпинистка

Планински спасители смъкнаха от Елбрус тялото на алпинистка, починала преди 31 години по време на офанзива на най-високия връх в Европа, съобщи ТАСС. 

" Група туристи са се натъкнали на тяло на жена на височина към 4 хиляди метра и са съобщили на спасителите. По предварителни сведения алпинистката е починала при нанагорнище на Елбрус преди 31 години. Тялото е евакуирано “, оповестиха от пресслужбата на Планинската избавителна работа в Карачаево-Черкезка република.

Спасителите означават, че през 1989 година, при офанзива на връх Елбрус, лавина е предизвикала гибелта на група от седем алпинисти.

Телата на починалите обаче не са били открити тогава. Самоличността на дамата е открита, защото в нея са открити документи и самолетен билет.

" Намерен е паспорт на името на Елена Константиновна Базикина, родена 1951 година, от град Нова Логода, Ленинградска област.

Самолетният билет за полет Москва — Минералние води на 10.04.1987 година е също на нейно име “, прецизират от избавителната работа в Карачаево-Черкезия
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР