Планинарите, които преминават през австрийските алпийски пасища, ще трябва да

...
Планинарите, които преминават през австрийските алпийски пасища, ще трябва да
Коментари Харесай

Австрия затяга мерките за туристи, след като крава уби планинар

Планинарите, които минават през австрийските алпийски пасища, ще би трябвало да съблюдават по-строги правила, откакто крава намушка и умъртви туристка, предават ДПА и Ройтерс.
 
" Ако не следват новия устав, против тях ще бъдат подхванати юридически ограничения ", съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц по време на конференция във Виена.

Местните фермери се надигнаха, откакто предишния месец съд в Инсбрук се произнесе против собственик на животни, чието стадо излязло отвън огражденията. Подразнени от кучето на немска туристка, кравите се спуснали против нея, а една от тях я намушкала съдбовно. Случката се разиграла през 2014 година.
 
" Ние не желаем планинските пасища да бъдат напълно оградени. Поради тази причина сме длъжни да осведомяваме туристите за по-отговорно държание в тези региони, където има диви и селскостопански животни ", съобщи министърката на устойчивото развиване и туризма Елизабет Кьостингер.

Правилата за държание, които ще бъдат въведени през април, указват по какъв начин да се придвижват планинарите, които са в компанията на своите домашни любимци.
 
Понякога майките крави обезверено пазят своите телета против кучетата. Стопаните на домашните любимци би трябвало да ги водят на мотиви и да ги освобождават от тях, когато биват нападнати.
 
Ще бъде изменен и гражданско-процесуалният кодекс, тъй че при произшествия да не бъдат държани виновни единствено притежателите на селскостопанските животни, а също и туристите, в случай че не съблюдават разпоредбите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР