PlanDelta е българският , разработващ решения за гъвкаво финансово планиране.

...
PlanDelta е българският , разработващ решения за гъвкаво финансово планиране.
Коментари Харесай

Българската финтех компания, която набра €2,3 милиона рисков капитал

PlanDelta е българският, разработващ решения за гъвкаво финансово обмисляне. Миналата година компанията набра нови 2,3 милиона евро рисков капитал, които употребява, с цел да излезе публично на пазара при започване на 2023 година и да разшири своите екипи във Англия, Нидерландия и България.

" Мисията на нашата компанията е да разреши на дребните и междинни бизнеси да бюджетират по еластичен и подсъзнателен метод. PlanDelta им дава достъп до платформа за финансово обмисляне и разбор (FP&A), която е доста по-достъпна от другите възможности на пазара ", разяснява Милен Манев, който е съосновател на компанията.

Заедно с Мартин Миланов основават PlanDelta, в резултат на проблемите, с които се сблъсква в работата си Мартин, който е работил като финансов шеф.
 Финтех, датчици и преработване: Това са най-хубавите юношески стартъпи за 2023 година
Финтех, датчици и преработване: Това са най-хубавите юношески стартъпи за 2023 година

Те бяха наградени в надпреварата на Фонда на фонодвете и Стопанския факултет на СУ

Какво съставлява PlanDelta?

lanDelta е FP&A (Financial Planning & Analysis) артикул. Това е сносно развъртян софтуерен отрасъл от десетилетия, само че значително съсредоточен върху enterprise сегмента.

В същото време дребните и междинни компании в 99% от случаите употребяват Excel, само че с повишаването на сложността на бизнеса и разширението на финансовата функционалност, този метод на работа става все по-комплексен и обезсърчителен.

" Затова ние работим, с цел да създадем платформа, която да е ценово налична за компаниите в този сегмент, да предлага елементарен постъпков метод към конфигурацията си, без потребността от външни консултанти, и в която финансистите да могат да стигнат от суровите си данни до комплицирани аналитики за по-малко от 24 часа ", изяснява Милен Манев.

Капиталът

Големият триумф на компанията е това, че съумява да притегли световен капиталов фонд в лицето на RTP Global и набира сумата от €2,3 милиона рисков капитал. Милен Манев и бизнес сътрудникът му Мартин Миланов не престават да работят и с Eleven Ventures, които са и техният първи вложител. 

Стартъпът разполага и с група от 17 angel investors, което е самобитен връх за българска започваща компания.

" Освен че са невероятна група от експерти живеещи на 4 континента, всеки от тях е специалист в основна област за бъдещото развиване на компанията - финанси, маркетинг, продажби, UX - което основава един превъзходен мозъчен концерн на който можем да се опрем при взимането на значими решения ", споделя Манев.

Основната част от набраната сума се употребява за развойна активност, като към този момент започваме да откриваме и първите бизнес позиции. Най-голямата краткосрочна цел, която българската компания реализира е тазгодишното оповестяване на формалния launch на техния артикул и излизането му от бета.

По-дългосрочните цели на PlanDelta са свързани с навлизането на няколко огромни външни пазара и постигането на заложените им цели за доходи.
 Какви са заплатите в българските финтех компании и какви фрагменти търсят те?
Какви са заплатите в българските финтех компании и какви фрагменти търсят те?

Пандемията освен не забави, само че и форсира растежа на родните стартъпи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР