Планът за бюджета е да бъде внесен в НС в

...
Планът за бюджета е да бъде внесен в НС в
Коментари Харесай

Асен Василев: Внасяме в НС бюджетa в началото на юли, за да влезе в сила от август

" Планът за бюджета е да бъде импортиран в Народно събрание в първата седмица на юли, с цел да бъде признат до 31 юли и да влезе в действие от 1 август ", сподели финансовият министър Асен Василев на брифинг по показване на плана за бюджет.

В проектозакона е заложен бюджетен недостиг 4 582 000 000 от 3% на начислена основа и 2,5% на касова основа, добави той.

Василев съобщи, че има няколко съществени промени от бюджета на служебния кабинет.

" Имаме в допълнение нарастване на приходите тъй че приходната част да доближи до 69 милиарда и 321 млн. лв.. Имаме понижение на разноските от 1 милиарда и 851 млн. лв., добави Василев

Той добави, че разноските за пенсии и заплати не са пипани.

" Нарастване на дълга като % от Брутният вътрешен продукт няма да има. Дългът ще остане на същото равнище като предходната година – 23-24%. Влизаме с този бюджет по критериите на Маастрихт, има буфери, свързани с осъществяване на програмата в секторите на защитата и европейските стратегии. Този бюджет дава добра основа за идващите няколко години, разчетен е при реалистични параметри, 1,8% растеж на Брутният вътрешен продукт и 7,8% средногодишна инфлация ", заяви Василев. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР