План “Маршал поиска германска лобистка група, представляваща компании с интереси

...
План “Маршал поиска германска лобистка група, представляваща компании с интереси
Коментари Харесай

Фон дер Лайен, Шолц и германският бизнес с план “Маршал” за Украйна

План “Маршал ” изиска немска лобистка група, представляваща компании с ползи в Източна Европа, с цел да бъде възобновена Украйна. Те желаят да приложат метод, който бе употребен за Европа след Втората международна война, заяви медийната група RND, представена от Ройтерс.

Документ от 20 страници, озаглавен „ Възстановяване на Украйна “, в който са написани всички сфери - от промишлеността до селското стопанство и енергетиката, ще бъде разискван през днешния ден на украинско-германския бизнес конгрес в Берлин. На него ще участват немският канцлер Олаф Шолц и украинският министър председател Денис Шмихал.

В обява в немския бизнес вестник FAZ в неделя Шолц и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен насочиха сходен апел за „ нов проект Маршал за 21-ви век “ за Украйна. Те приканиха за възобновяване на страната и по пътя към Европейския съюз, налагайки господство на закона и справяйки се с корупцията.

Следвоенното възобновяване на Украйна ще бъде " задача нацяло потомство ", която изисква тактика от мащаба на проекта " Маршал ", декларират немският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заяви ДПА.

Европа има специфична роля в поддръжката за Украйна, тъй като тя е кандидатка за участие в Европейски Съюз, означават Шолц и Фон дер Лайен и пишат: " Пътят на реконструкцията затова е и украинският път към Европейски Съюз ".

" Украйна също така пази основания на правила интернационален ред, основата на нашето спокойно взаимно битие и на напредъка в международен мащаб. Така че когато поддържаме Украйна, ние построяваме нашето бъдеще и това на нашата обща Европа ", декларират немският канцлер и ръководителят на Европейска комисия.

Лобистката група приканва всяка европейска страна, участваща в напъните за възобновяване на Украйна, да номинира координатор към съвещателен съвет, който да поддържа връзка с държавното управление на Украйна. Германските компании би трябвало да получат тласъци да влагат в Украйна тъкмо както проектът Маршал, който беше самодейност на Съединени американски щати, насърчи вложенията в Западна Германия след Втората международна война, сподели ръководителят на лобистката група Майкъл Хармс.

Той упорства на фирмите да им бъдат предоставени надеждни контакти, бързи търгове и процеси на утвърждение, както и финансова и правна сигурност.

Засега коментар от страна на немската индустриално-търговска камара, която провежда конференцията, няма.

Възстановяването на Украйна може да коства близо 350 милиарда $, съгласно септемврийски отчет на Световната банка, украинското държавно управление и Европейската комисия - към 1,6 пъти брутния вътрешен артикул на страната за 2021 година, който е 200 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР