Пламена Миткова, Борис Линков и Димитър Ташев бяха отличени като

...
Пламена Миткова, Борис Линков и Димитър Ташев бяха отличени като
Коментари Харесай

Пловдивчанката Пламена Миткова сред тримата най-добри млади лекоатлети за 2021-а година

Пламена Миткова, Борис Линков и Димитър Ташев бяха отличени като най-хубавите млади бъгарски лекоатлети за 2021 година.

Миткова се прояви в хоризонталните скокове, многобоя и трудностите през предишния сезон. Тя стана двукратна балканска шампионка за девойки под 18 години, завоюва сребърен орден на скок дължина на балканския шампионат в зала за девойки под 20 години, бронзов орден на скок дължина на балканския шампионат за девойки под 20 години и шесто място на скок дължина на европейското състезание за девойки до 20 години.

Пловдивчанката е отпред на европейската класация на троен скок за девойки под 18 години и четвърта в света за тази възраст, а през зимата записва народен връх в зала на петобой за девойки до 18 години.

Линков завоюва бронзов орден на скок дължина от европейското състезание за младежи под 23 години, първо място на европейското отборно състезание във втора лига и стана първенец на България в спринта на 200 метра. Състезателят на троен скок

Ташев записа в сметката си сребърен орден на европейското състезание за юноши под 20 години, сребърен орден на балканския шампионат за юноши под 20 години и бронзов орден на Балканиадата в зала за юноши под 20 години. Атлетът от Сливен влезе в топ 5 на света на троен скок за юноши през 2021-а и е втори във европейската класация за годината.

Пламена Миткова сподели възходящата си форма с две трофеи при дамите от националния шампионат в хоризонталните скокове в зала през миналия уикенд. Димитър Ташев пък взе златния орден на троен скок на закрито за първата си купа при мъжете. Борис Линков пропуща зимния сезон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР