Пламен Петков, 59-годишният заместник -началник на Шесто РУ в пловдивския

...
Пламен Петков, 59-годишният заместник -началник на Шесто РУ в пловдивския
Коментари Харесай

Огромна трагедия: И престъпници скърбят за загиналия полицейски шеф от Пловдив

Пламен Петков, 59-годишният заместител -началник на Шесто районно управление (на МВР) в пловдивския кв. Столипиново, а, се е прибирал от работа към родното си село Крумово.

Малко след табелата на излизане от Пловдив наоколо до пътен възел Скобелева майка и Цариградско шосе, Петков е подхванал маневра десен завой, изгубил е надзор над лекия си автомобил "Фолксваген пасат ", отклонил се в ляво, като блъснал в защитната мантинела и се преобърнал отвън пътното платно.

Водачът, който е умрял, на място има 32- годишен стаж зад кормилото. Служители на бранш "Разследване закононарушения по превоза " на ОДМВР Пловдив ще обясняват аргументите за случая в хода на формираното досъдебно произвеждане.

Както първо БЛИЦ заяви, нещастието стана през вчерашния ден по здрач. Пламен Петков е заместител шеф на Шесто районно управление (на МВР). В районното работи от неговото основаване през 1996г.

Реализирал е голям брой спецакции против наркоразпространението, битовата престъпност и опазването на публичния и обществен мир в квартал „ Столипиново “. Под негово управление са арестувани и наказани голям брой фигури от престъпния контингент. Колегите му го познават като отличен експерт, майтапчия и необятно скроен човек и допълват, че с неочакваната му кончина завършва житейския път на една легенда.

Петков е познавал безусловно всички нарушители в Столипиново. Дълги години е работел по откриване на действията им. Бандитите толкоз са привикнали с него, толкоз доста беседи е провел Петков с тях, че след черната новина за непредвидената му кончина и то в последния му работен ден, защото през днешния ден е трябвало да подаде молба за пенсиониране, доста от тях ронят сълзи и оплакват загубата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР