Пламен Алексиев, кандидат за кмет на Община Радомир от МК

...
Пламен Алексиев, кандидат за кмет на Община Радомир от МК
Коментари Харесай

Винаги съм близо до хората и техните проблеми

Пламен Алексиев, претендент за кмет на Община Радомир от МК “ГЕРБ-СДС ”

- Г-н Алексиев, по какъв начин ще коментирате резултатите от изборите за кмет и общински съветници в Община Радомир?
- Избирателите демонстрираха ясно, че желаят да продължи устойчивото развиване на общината, непоклатимост при финансовото ръководство и сигурност и ясни управнически решения. Вотът сподели, че хората ни дават късмет да надградим това, което сме постигнали за тези два управнически мандата. Позитивната акция, която водихме, също даде отражение на резултатите. Говорихме за това, което ние сме постигнали, без да засягаме съперниците си.
- Нека още веднъж напомним на гласоподавателите Вашите цели, в случай че бъдете определен за кмет. Кои са първостепенните Ви задания, в случай че бъдете определен за кмет?
- Работата ми през третия мандат ще бъде фокусирана върху действия в дребните обитаеми места. До този миг сме възобновили част от водопроводната мрежа в селата Байкалско и Кленовик. Завършен е първият стадий на водния цикъл в Долна Диканя, Дрен и Старо село. Входирани са планове за създаване на основен клон за довеждащи водопроводи в Жедна, Негованци, Друган и Извор. Направена е регулация на коритото на река Диканска. Ще работим и за уличната инфраструктура и осветлението в селата, там, където то липсва. Разработен е план за ремонт на общинския жилищен фонд. Не допуснахме да се затвори нито едно учебно заведение в селата в нашата община. Разработили сме и сме осъществили планове, които да подкрепят учебно-възпитателната активност в тях. Ще разработим механизъм за задържане на младите фамилии в дребните обитаеми места. Ще въведем финансови облекчения за многодетни фамилии, за повишение на раждаемостта. В ход е капиталово желание за създаване на нова детска градина в града.
- Какво постигнахте и какво предвиждате в областта на културата, туризма и спорта  в Община Радомир?
- Обновили сме съвсем всички църкви, манастири и параклиси в общината. Разработваме няколко турически направления и екопътеки, с концепцията нашата община да се трансформира в атрактивна туристическа дестинация. Имаме утвърждение за осъществяване на план за широколентов интернет достъп и wi-fi зони в централна градска част, ж.к. “Арката ”, Градски парк, стадион “Христо Радованов ”, Младежки дом, Районно ръководство на полицията, медицински център. Имаме богат културен календар. Споделяме с нашите съграждани всеки мотив от обичайна празнична обредност на района. Няма да се уморя да се боря за осъществяване на планове, свързани с рационализация на спортната база в общината. Предвиждам създаване на съвременна спортна зала, предопределена за културни и спортни събития, както и създаване на закрит тенис корт.
- Имате добра връзка с локалния бизнес. Как ще продължите да работите в тази тенденция, в случай че бъдете определен за кмет?
- Важно за цялата община е да има резистентност в развиването на едрия и дребния бизнес. Това води до понижаване на безработицата в региона и до по-висок стандарт на живот на локалните хора. Така финансовият запас остава в границите на общината при локалните търговци и производители, които са подтиквани постоянно да заплащат данъчните си отговорности. Постъпилите в общината финансови средства използваме за благоустройство, просвета, обучение, обществени действия, спорт и други През моето ръководство въведохме механизъм за по-благоприятно пресмятане на налози и такси за публични институции и компании. В знак на положително съдействие сред локалното ръководство и бизнеса, AQ “Електрик ” подари на града мултимедийно осведомително табло, което поставихме в центъра на Радомир.
- Каква е Вашата тактика за развиване на опазването на здравето в общината?
- Първата стъпка в тази тенденция към този момент е реалност. До края на годината ще отвори порти център за неотложна помощ, който ще обслужва пациенти в нощните часове, както и в почивните дни. Ще има съвременно оборудвана клинична лаборатория, както и стационар. В този център ще бъде обезпечена кола за спешна помощ за визити по домовете на тежко заболели хора, която ще идва на адрес след позвъняване на безвъзмезден телефон на звеното. Центърът ще пести средства на пациентите, които към този момент няма да се постанова да пътуват до София и Перник, и ще върне медицинските фрагменти от столицата в Радомир. Услугите в центъра ще се заплащат по Здравна каса. За идващия управнически мандат планувам закупуване на рентгенова инсталация и разкриване на физиотерапевтичен кабинет към медицинския център. Планирам пространствата в този център да се отопляват на газ.
- Коя дума разказва най-точно индивида Пламен Алексиев?
- Аз съм доста сензитивен човек. Отворен съм към хората, съпричастен съм към техните болки и наслади. Казвам това, което мисля, имам мощно развито възприятие за правдивост. Толерантен съм към разликите в хората, учредени на пол, изповедание, етническа и партийна принадлежност.
- Досега осъществявахте ефикасна връзка с всеки един гражданин на общината. Как ще продължите да го вършиме?
- Никога не съм бил кабинетен вид градоначалник. Винаги съм покрай хората, беседвам с тях, одобрявам с отговорност проблемите им, вслушвам се в препоръките и рекомендациите им. Старая се да помагам, съгласно моите благоприятни условия. Опитвам се да изляза от клиширания облик на фиктивен админ. В доста от случаите се наемам персонално с решението на казуса и не трансферирам отговорността за него към съответното административно звено. Имам добър екип, който постоянно реагира навременно и умело за решаването на каквито и да било проблеми. В идващия си мандат планувам да имам регламентирани приемни дни в разнообразни села на територията на общината. Това ще усъвършенства връзката ми с хората от цялата община, а на тях ще спести време и средства.
- Имате болшинство в състава на новия общински съвет, само че той е формиран от пет разнообразни партии и обединения. Как ще си взаимодействате с тях?
- Ще не преставам да работя, както до момента – кардинално, отговорно, рационално и в границите на закона. Винаги съм считал, че верните решения се раждат в развой на разисквания, полемики и открит разговор. В състава на съвета влизат специалисти от разнообразни области, които могат да бъдат потребни със своя опит и познания. Ще разгадавам на градивна връзка, професионално отношение и положителна настройка – въпреки всичко всички сме виновни за бъдещето на хората в общината и това е наша обща идея. Не би трябвало да разрешаваме общинския съвет да работи политически, вместо експертно.
- Какво е Вашето обръщение към гласоподавателите преди втория тур на локалните избори в общината?
- Призовавам моите съграждани за мъдрост, отговорност и демонстрация на дейна гражданска съвест. Нека повече хора упражнят правото си на глас, да изразят персоналната си гражданска позиция. Уверявам ги, че доверието, което получавам, ще бъде огромна отговорност и в същото време обвързване за мен. По никакъв метод няма да си разреша да предам моите гласоподаватели, по този начин, както съм го правил до момента. В миналите два мандата до момента, не съм делил хората по политически симптом, няма да го направя и в бъдеще. Ще работя, предан на идеята за благоденствието на Община Радомир и нейните поданици. Както гласуваме, по този начин и ще живеем!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР