Плакет от Българската федерация по борба получи за 90-годишния си

...
Плакет от Българската федерация по борба получи за 90-годишния си
Коментари Харесай

Основоположникът на борцовата школа в Търговище празнува 90-годишен юбилей

Плакет от Българската федерация по битка получи за 90-годишния си празник треньорът Иван Ангелов. Заслужилият занаятчия на спорта, дълготраен играч и треньор е учредител на борцовата школа в Търговище. Отличието му е връчено за приноса и заслугите на Ангелов за развиването на българската битка.

Иван Ангелов е доайен на спорта битка в Търговищка област. Той е заслужил занаятчия на спорта и заслужил треньор на България, напомнят от Семеен кодекс " Олимпиец ". Роден е през 1930 година в омуртагското село Първан. Запленен от битката, като младеж пробва силите си в битки в шампионати по така наречен мазни битки, присъщи за района.

Пред днешните състезатели той споделя любопитни моменти от живота си - от първите дуели на тепиха до значими победи и запаметяващи се загуби. Той окуражава младежите да не престават в спортното си развиване, макар че е известно, че " няма несломим герой ", както самичък споделя от позицията на претърпяното Ангелов.

По мотив 90-та годишнина доайенът е получил дарове и от локалния клуб " Олимпиец ", както и от Почетния жител на Търговище Хамди Илиязов - човек с име и история в битката и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР