Плажуващите скоро ще трябва да плащат при посещение на един

...
Плажуващите скоро ще трябва да плащат при посещение на един
Коментари Харесай

Райски плаж в Италия въвежда входна такса заради пренаселеност

Плажуващите скоро ще би трябвало да заплащат при посещаване на един от най-красивите плажове в Сардиния , Италия, откакто локалните управляващи се пробват да лимитират вредите от пренаселеността, написа " Гардиън ".

Ла Пелоса, плаж с бял пясък в Стинтино, Северозападна Сардиния, описвано като парадайс, притегля хиляди гости всяко лято . Но изследвания за околната среда демонстрират, че т ълпите от плажуващи заплашват екосистемата на плажа . Това принуди кмета на Стинтино Антонио Диана да вкара входна такса и ограничаване до 1500 гости дневно от идващото лято.
 Снимка 452469
Източник:

Диана съобщи на среща на локалния съвет в понеделник, че в началото ограниченията ще се ползват пробно.

" Парите, събирани от таксата, ще помогат да се заплаща за поддръжка и контрол на плажа ", добави той.

Франческа Демонтис, локалният консултант в областта на туризма, е уверена, че ограниченията ще донесат добър резултат.

Тютюнопушенето на Ла Пелоса към този момент е неразрешено, както и търговията. Плажните кърпи и чанти също са неразрешени, с цел да се попречи на плажуващите неумишлено или съзнателно да отстраняват пясък. Кражбата на пясък и миди от плажовете в Сардиния е огромен проблем и нарушителите могат да бъдат санкционирани до 3000 евро.

И други известни региони в Италия вкарват входни такси поради пренаселеността , такива като Венеция, където управляващите възнамеряват от юли да таксуват туристите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР