Плажа и морето ги чакаме цяяяла година, всяка година. Но

...
Плажа и морето ги чакаме цяяяла година, всяка година. Но
Коментари Харесай

Досадните неща на плажа и как да ги премахнем от почивката си

Плажа и морето ги чакаме цяяяла година, всяка година. Но не можем да не признаем, че има и някои много досадни елементи на морето, които могат да изнервят ситуацията и почивката ужасно доста. 

Кои са те и по какъв начин да ги преборим, вижте тук:

1. Пясък на всички места...

Въпреки че обичаме да вървим по него, да се заравяме в него и да го снимаме, е пъклен досадно да е залепнал за нас с месеци наред и да носим плажа в обувките си даже и откакто към този момент от дълго време сме си тръгнали.

Как да го разкараме бързо и елементарно? С бебешка пудра. Тя отстранява влагата от тялото, изсушава го и пясъкът пада самичък.

2. Кърпите и огромната компания

Двама са компания, трима са навалица, а повече са си ваучър на плажа. Вместо да съединявате кърпи, които непрекъснато се гънат, отместват и потъват в пясъка, засипвайки всичко поставено на тях с него, просто се запасете с един огромен чаршаф, на който да седнете всички и да ви е оптимално комфортно.

3. Купете си... балони!

Не, няма да вършиме детски рожден ден. Ще ги напълните с вода, ще ги замразите и ще ги пъхнете в хладилната чанта при напитките. Така хем ще държи тях студени, хем след няколко часа на плажа ще можете да се охладите с тях с една игра на замеряне с балони с вода. 

4. Сигурно място за парите 

Не е целесъобразно да държите значимите документи, пари и движимости, като ключове за кола или хотел, в портмоне или чанта на плажа. Изчезват по-лесно от пясъка по краката ви, с който се преборихме нагоре в листата. 
 5 неща от лятото, които в никакъв случай няма да ни омръзнат 5 неща от лятото, които в никакъв случай няма да ни омръзнат
Лятото е в разгара си - доста хора са в отпуска, други занапред ще си вземат ваканцията. Има неща от лятото, които просто обожаваме и ня...

Какво да извършите? Използвайте остаряла празна опаковка от плажно масло, направте подобаващ прорез, в случай че не е задоволително огромен отвора и ги приберете в нея. Никой няма даже да се замисли да ревизира там.

5. Мислете и за техниката

Всички сме с телефони, таблети, фотоапарати, даже и с преносими компютри на плажа в днешно време и това е обикновено. Въобще не е прелестно обаче да се окаже, че сме ги удавили или напълнили с пясък - все необратими неща, поради солената морска вода и пясъка, успяващ да се промъкне на всички места.

Защитете авансово телефоните с калъф с цип или клипс, който ще го пази и от вода и от пясък, а техниката дръжте или на високо, или в средата на хавлията/чаршафа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР