Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа снощи,

...
Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа снощи,
Коментари Харесай

Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа имал три предишни пътни провинения

Пияният водач, който блъсна и умъртви служител на реда край Стралджа нощес, е имал три предходни пътни прегрешения. Той е 44-годишен престъпно проявен. Бил е с 1, 2 промила алкохол в кръвта по време на случая. Пробата му за опиати е негативна.

Хващан е без колан, без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност ”. Отнемана му е шофьорската брошура преди време. Има и девет фиша в годините обратно. Към момента на случая е имал удостоверение за ръководство.

Загиналият служител на реда е на 31 години, с 5-годишен стаж, не е фамилен, живее с родителите си в Стралджа.

Полицейският екип е бил изпратен след сигнал за инспекция за незаконни мигранти, заяви на ексклузивен брифинг в Ямбол заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев.

„ Малко след 19:10 часа кметският наместник на село Маленово подава сигнала в полицията за движещ се пешком по пътя мъж с профил на мигрант. Полицейски екип от районно управление (на МВР) - Стралджа е изпратен на място за инспекция. В момента на инспекцията край пътя автомобил връхлита служителите на реда. Инцидентът е станал отвън пътното платно. Мигрантът е бил от марокански генезис ”, сподели основен комисар Станев.

Шофьорът, умъртвил служителя на реда е арестуван за 24 часа, чака се през днешния ден да му бъде повдигнато обвиняване с мярка за 72 часа и по-късно „ задържане под стража ”.

Обвинението ще бъде за причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство в пияно положение, като това е първичната дефиниция на наказването, водачът може да получи до 15 години отнемане от независимост.

По време на брифинга прокуратура и полиция настояха за незабавни законодателни ограничения, с които да се завишат наказванията по транспортните закононарушение, изключително когато е използван алкохол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР