Pixabay През 2007-ма група експерти определят 5-те най-пристрастяващи субстанции. Ето какво

...
Pixabay
През 2007-ма група експерти определят 5-те най-пристрастяващи субстанции. Ето какво
Коментари Харесай

Вижте какво правят с мозъка ви петте най-пристрастяващи субстанции в света

 Pixabay През 2007-ма група специалисти дефинират 5-те най-пристрастяващи вещества. Ето какво се случва с мозъка, когато бъде изложен на тяхното въздействие.

1. Хероин

Хероинът е систематизиран като най-пристрастяващата субстанция. Той е опиум, който кара равнищата на допамине в мозъчната “наградна " система да се усили до 200 % в пробни животни. В допълнение на обстоятелството, че е най-пристрастяващ, хероинът е извънредно рисков, тъй като дозата, която може да аргументи гибел е единствено 5 пъти по-голяма от дозата, която е нужна за дрогиране.

2. Кокаин

Кокаинът се намесва непосредствено в потреблението на допамин от мозъка с цел да предава известия от един неврон на различен. Кокаинът прави по този начин, че невроните да не могат да изключат допамин сигнала и по този начин води до абнормална активация на наградната система на мозъка.

3. Никотин

Никотинът е основната пристрастяваща субстанция на тютюна. Когато стигне до мозъка той предизвиква допаминовите равнища в мозъчната наградна система да се вдигнат с до 40 %.

4. Барбитурати

Барбитуратите са клас медикаменти, които се изначало се употребявали за лекуване на тревога и за предизвикателство на сън. Те се намесват в химическите сигнали на мозъка и “изключват " разнообразни райони от мозъка. При ниски дози провокират еуфория, само че при високи дози могат да бъдат смъртоностни, тъй като потискат дишането.

5. Алкохол

Алкохолът има доста резултати върху мозъка, само че в лабораторни опити е повишил равнищата на допамин при тестови животни с сред 40 до 360 %! И колкото повече алкохол поемали животните толкоз повече равнищата на допамин се увеличавали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР