Pixabay.comСедмица след като гореща вълна премина през японския остров Хокайдо,

...
Pixabay.comСедмица след като гореща вълна премина през японския остров Хокайдо,
Коментари Харесай

В рамките на две седмици в японски град бяха отбелязани рекордни температури за топло и студено време


Pixabay.com

Седмица откакто гореща вълна мина през японския остров Хокайдо, температурите в северния град Уаканай на острова паднаха до най-ниското си равнище за август от 128 години.

Живакът в Уаканай се намали до малко над 2 градуса по Целзий през вчерашния ден сутринта преди зазоряване, осведоми локалната телевизия Asahi. Това се случва единствено дни, откакто градът регистрира една от най-високите си температури от 31 градуса на 29 юли.

Жители на града, които били на работа рано сутринта през вчерашния ден, декларират през малкия екран, че можели да видят по какъв начин дъха излиза от устата им.

На към 130 км на юг в град Хороканай температурите падат до малко над 3 градуса по Целзий единствено пет дни, откакто се повишават до близо 34 градуса, осведоми Asahi.

В последните седмици в цяла Япония бяха регистрирани рискови метеорологични условия и колебаещи се температури. По-рано този месец уредниците на Олимпиадата в Токио реалокираха маратона за мъже в Сапоро, също на остров Хокайдо, където се очакваше температурите да бъдат по-благоприятни, само че вместо това те скочиха до 34 градуса по Целзий при започване на август.

Температурите в Токио се повишиха до 40 градуса по Целзий, което пък изложи някои от спортистите на Олимпиадата на риска от топлинен удар.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР