[Pixabay.com] Има нещо вярно в цялата история с взимането на

...
[Pixabay.com] Има нещо вярно в цялата история с взимането на
Коментари Харесай

Те наистина взимат децата ни

[Pixabay.com] Има нещо правилно в цялата история с взимането на децата от страната, която тази седмица изпразни учебни заведения в Сливен, Ямбол и Карнобат. Това беше единствено един от акомпаниментите на нервност, която набира скорост от най-малко година и несъмнено, изказванията, че страната приготвя всеобщо взимане на деца от фамилиите, с цел да ги изпрати в чужбина, са цялостна нелепост.
Взимане на деца обаче има. То просто се случва по различен метод.

През август всяка година терминалите на софийското летище са едно от най-тъжните места в България. Зад опашките за чекиране, покрай изхода, постоянно има дами, които преди малко са споделили " Чао, маме " и в този момент се пробват скрито да избършат сълзите си. До тях мъжете им преглъщат своите, стиснали устни. Те изпращат назад децата и внуците си, за които " у дома " е на няколко хиляди километра и по-късно една година ще ги виждат единствено по skype.

[Pixabay.com]
Макар и малко по-късно, другите страни взимат децата ни в по-добрите си учебни заведения и университети. Това се случва, тъй като родителите там са полагали систематични старания в продължение на дълги години, тъй че образованието им да е свястно, забавно и потребно. Те са внимавали да не позволен корупцията да превземе страните им. Държали са политиците под надзор, тъй че да работят в полза на хората, а не в своя личен.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Да учиш в друга страна, несъмнено, е напълно обикновено. Проблемът е, че голяма част от порасналите деца по-късно остават в чужбина. " Взимат " ни ги, тъй като хората там са съумели да се преборят за качествено опазване на здравето, добра бизнес среда и благоприятни условия за работа, комфортни градове.

На летището в София през август порасналите деца също преглъщат на тръгване. Те оставят тук родителите и приятелите си. Принудени са да избират сред тях и действителна опция за заслужен живот в този момент.

Хубавото в тази история е, че те биха се върнали. Стига единствено тук да спре да се краде. Да има правдивост. Честните и усърдни хора да съумяват освен по изключение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР