[Pixabay CC0 Public Domain] Още по темата ГЕРБ обмислят промяна

...
[Pixabay CC0 Public Domain] Още по темата ГЕРБ обмислят промяна
Коментари Харесай

Ти помниш ли, когато фабриките бяха левче

[Pixabay CC0 Public Domain] Още по тематиката
ГЕРБ обмислят смяна в конституцията поради приватизацията

Според адвокати отпадането на отминалостта за закононарушения при приватизацията опонира на главния закон
9 ное 2017
ГЕРБ ще бори корупцията, но преди 20 години

Коригирането на отминалостта за закононарушения в приватизацията е юридически парадокс, който се стартира със напълно странични цели
9 ное 2017 За да избегне взирането в неговото към този момент съвсем десетилетно ръководство, министър председателят Борисов и депутатите му се втурнаха да търсят закононарушения надалеч в предишното. За топ престъпно действие от определящата се за дясна партия оповестиха приватизацията, т.е. връщането на частния бранш в стопанската система. Сега юристите му се борят със задачата по какъв начин да създадат допустима противоконституционната концепция за удължение на отминалостта със задна дата.

Погледнато през очите на хората, изключително в страна, където доста от заводите от соца затвориха, приватизацията в действителност може да наподобява мръсна приказка. Но отговорни за това са били ръководещите - първо, всеобщата приватизация разпредели доста активи в главно червени приватизационни фондове, проведени от хора, които си нямаха концепция по какъв начин се прави бизнес. После тъкмо политиците диктуваха на шефовете на приватизационната организация по какъв начин да напишат изискванията, с цел да свият конкуренцията и да стигнат до определения любимец (прясна информация с продажбата на " Булгартабак " от първия кабинет " Борисов " ). Истината е, че даже е учудващо, по какъв начин стотици от предприятията в действителност попаднаха в положителни стопани и през днешния ден освен са оживели, само че са и порасли десетки пъти. И тяхната добавена стойност е тази, която в този момент ГЕРБ приватизира, като се хвали с растежа на стопанската система.

Но да си представим, че Борисовата концепция се реализира и всеобщо стартират следствия. Прокуратурата ще упрекна (въобще незадължително основателно) стотици купувачи. Така ще провокира капиталов пъкъл, тъй като законите разрешават в такива обстановки да се блокират активи, сметки и така нататък И второ, юридически безпорядък, тъй като се удря непосредствено по сигурността на собствеността.

А в действителност истината е елементарна. Когато си към този момент десетилетие на власт, не може да се измъкваш от всичко, като обвиняваш предишното. Тези дни страната се готви да похарчи 820 млн. лева за нови бойни кораби. Кандидатът е един, просто тъй като документите за поръчката бяха единствено на български. Този един претендент до дни ще бъде определен за победител - секретно. Това не се назовава приватизация, само че концепцията е същата - просто се краде по различен метод.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР