[Pixabay] Ако планирате по време на трите почивни дни около

...
[Pixabay] Ако планирате по време на трите почивни дни около
Коментари Харесай

Полезното с приятното: Избирателни секции на Халкидики

[Pixabay] Ако планирате по време на трите почивни дни към 24 май да пътувате до Северна Гърция и се притеснявате, че по този начин ще пожертвате гласа си на европейските избори, към този момент може да сте спокойни. На най-популярната и най-близката до България дестинация в южната ни съседка - полуостров Халкидики, може да има изборни секции. Окончателното решение дали и къде ще може да се гласоподава там ще бъде взето от ЦИК на 3 май, само че за две места на полуострова към този момент има подадени нужните 60 заявки, с цел да бъдат разкрити изборни секции. Едното е градчето Неа Мудания на първия ръкав - Касандра, а второто е в Никити - на междинния Ситония.

Политиците с съображение са обезпокоени от интензивността за гласуването в последния от трите празнични дни - 26 май, поради упованието, че хората ще изберат опцията за отмора пред това да я жертват в името на вота за Европейски парламент. Със сигурност са го премисляли най-малко в обединяването " Демократична България " ( " Да, България ", ДСБ и Зелено движение), чиито гласоподаватели са и най-мобилни.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък По тази причина няколко часа преди да изтече крайният период - 30 април, за подаване на заявки за гласоподаване в чужбина от страницата си във фейсбук лидерът на листата на " Демократична България " за евровота Радан Кънев насочи апел към всички, които възнамеряват да отидат на Ситония за празниците и желаят да гласоподават, да подадат заявление за секция в Никити. " Досега са подадени 54, нужни са 60 - остават единствено 6 регистрации ", прикани Кънев от обществената мрежа. Два часа по-късно в статус той разгласи: " Готово! В Никити ще може да се гласоподава на 26 май. "

Оказа се, че заявки за гласоподаване там са подали общо 75 души съгласно уеб страницата на ЦИК. Заявленията за Неа Мудания са 71. Така всеки, който се намира на Халкидики на 26 май, ще може да упражни правото си на глас.
Освен на за полуострова задоволителен брой заявки за откриване на секции има подадени и за Кавала - също много желана дестинация от българите за почивните дни, както и за остров Родос. А на Крит могат да бъдат разкрити секции на четири места на острова съгласно подадените в ЦИК заявки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР