“Питайте Каракачанов, заяви премиерът Бойко Борисов, попитан дали ще поиска

...
“Питайте Каракачанов, заяви премиерът Бойко Борисов, попитан дали ще поиска
Коментари Харесай

Борисов: Питайте Каракачанов за апартаментите

“Питайте Каракачанов ”, съобщи министър председателят Бойко Борисов, запитан дали ще изиска оставката на вицепремиера в кабинета му и министър на защитата, против който КПКОНПИ стартира инспекция за недекларирани парцели, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на визитата си в УНСС през днешния ден Борисов приказва малко и за абсурда „ Апартамент гейт ” с жилища на преференциални цени за властимащи или ненапълно декларирани жилища.

“Аз давам отговор единствено за ГЕРБ. От ГЕРБ всички забъркани подадоха от всякъде оставки. За другите партии си дават отговор другите ”, уточни Борисов във връзка на Красимир Каракачанов, за който стана ясно, че е купил жилище под пазарна цена и не е заявил тераса от 117 кв. м.

„ Идете при него, той е и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, в този момент вземат участие в европейските избори и аз оценка на моите сътрудници не давам на другите партии ”, продължи Борисов, запитан дали ще изиска оставката на вицепремиера си.

„ Аз имам отношение и доста ясно го показах. Всички от ГЕРБ, заемащи депутатски, министерски, зам.-министерски постове на деня напуснаха “, уточни Бойко Борисов.

Попитан за министъра на туризма Николина Ангелкова, която не е подала оставка, Борисов сподели, че до този миг и в нищо не са я уличили. „ Стандарта ГЕРБ е този. Ако я уличат, в случай че е отговорна, тъй като тя пристигна и ми изясни, донесе ми всичките документи. Ние не гоним и ей по този начин “, съобщи той.

Междувременно имотната сага стигна и до страниците на няколко авторитетни непознати медии. Първо „ Апартамент гейт ” излезе от рамките на страната със публикация в американското издание „ Ню Йорк Таймс ”, озаглавена „ България проверява още три жилището по абсурда с първокласни парцели “.

20 дни по-късно „ Файненшъл Таймс ” написа, че абсурдът с жилищата на властта удря по ГЕРБ, като може да докара до загуба на евроизборите, а също така има риск и да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди Европейски Съюз да приключи мониторинга над правосъдната система и битката с проведената престъпност и корупцията. В обявата се показва, че обществото е било „ шокирано ” от броя на политиците от ГЕРБ, забъркани в абсурда, както и от лукса на жилищата им.

БГНЕС напомня, че до в този момент оставки подадоха правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, заместник-министърът на спорта и близка до Цветанов Ваня Колева. С постовете си се разделиха още депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, заместник-областният шеф на София Томи Николов, а Панайот Рейзи напусна партията.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекции на метода, по който са придобили парцелите си ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, синът на шефа на Националното разследване Борислав Сарафов и брачната половинка на ръководителя на висшия касационен съд Лозан Панов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР