Питър Наваро, който е служил в Белия дом при бившия

...
Питър Наваро, който е служил в Белия дом при бившия
Коментари Харесай

Служителят на Белия дом на Тръмп Питър Наваро беше осъден на 4 месеца за неподчинение на призовка от 6 януари

Питър Наваро, който е служил в Белия дом при някогашния президент Доналд Тръмп, беше наказан в четвъртък за занемаряване на ян на Камарата 6 призовка на комисия.

Съединени американски щати Окръжният арбитър Амит Мехта осъди Наваро на четири месеца затвор и го подреди да заплати санкция от 9500 $.

Това е с два месеца по-кратко от поисканото от шестимата прокурори, само че Мехта фрапантно понижи голямата санкция от $200 000, поискана от Министерството на правораздаването.

Бивш консултант на президента по политиката за търговия и произвеждане, Наваро беше наказан през септември по две обвинявания за пренебрежение към Конгреса за непокорство на призовка за документи и показания от специфичната комисия на Камарата, проверяваща 6 януари, 2021 година, протест в Капитолия на Съединени американски щати. Призовката изискваше Наваро да се яви и показа документи през февруари 2022 година и да даде показания през март 2022 година, само че Наваро отхвърли да даде материалите и да свидетелства. Като частно лице той беше о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР