Питали ли сте се някога защо мениджърите, които провеждат интервютата

...
Питали ли сте се някога защо мениджърите, които провеждат интервютата
Коментари Харесай

Спрете с тези клиширани въпроси!

Питали ли сте се в миналото за какво мениджърите, които организират интервютата за работа, задават едни и същи банални въпроси, макар изобилието от тематики, които могат да бъдат разисквани с претендента за работното място?

... " Какви са вашите мощни и слаби страни? Къде се виждате след 5 години? Защо желаете тази работа? "...

Може да очаквате най-малко един от тези въпроси да бъде заложен на всяко изявление за работа и въпреки че има добра причина точно те да бъдат част от репертоара на мениджърите, отговарящи за назначението на нови чиновници,  съществуват и няколко постоянно подценявани и омаловажавани аргументи за смяна в листата с въпроси. Ето и някои от тях:

1. Клишираните въпроси принуждават претендентите за работа да лъжат

Какъв избор имат претендентите за работа, с изключение на да излъжат, когато бъдат запитани: „ Какви са най-големите ви недостатъци? “. Никой претендент няма да каже, че е ужасяващ отборен състезател или че се нуждае от калкулатор, с цел да направи елементарна сметка.

Основният проблем на изтърканите въпроси идва от обстоятелството, че има „ верни “ и „ неверни “ отговори, или най-малко общопризнат етикет, който принуждава претендентите за работа да отговорят по метод, прикриващи същинските им мисли и усеща. В резултат на това, вместо да научите освен това за същинските качества и недостатъци на интервюирания, вие само разбирате какъв брой добре той може да лъже.

2. Изтърканите въпроси получават авансово готови отговор и

За никого не е загадка, че претендентите за работа се приготвят за интервютата с бъдещите им работодатели. В реалност, това не просто не е загадка, а нещо, което е предстоящо от тях. В основата на тяхната подготовка седи точно запознаването им са най-често срещаните въпроси при изявлението за работа и с метода, по който да им отговорят. В резултат на това получавате добре необорим и подробен отговор, който обаче не споделя доста за това, което в действителност мислят претендентите. Целта на изявлението би трябвало да бъде да получавате откровени, въпреки и неперфектни, отговори, а не заучени изрази, които към този момент са били повтаряни неведнъж от разнообразни претенденти през годините.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР