Писнало ми е от шпионски, военни и криминални сериали. Един

...
Писнало ми е от шпионски, военни и криминални сериали. Един
Коментари Харесай

`Дълбоката държава`: Сериалът, който не би трябвало да съществува

Писнало ми е от шпионски, военни и престъпни сериали. Един и същи плосък сюжет и захаросани герои. Юнашка Америка тупа неприятни терористи, до момента в който сътрудниците праскат реплики, сякаш крадени от Иво Сиромахов, който пък на собствен ред ги е откраднал от Facebook. Затова малко се дърпах да виждам „ Дълбоката страна “. Ок, много се дърпах.

Но - не знам по какъв начин да го кажа, с цел да не звучи като че ли са ми платили от „ FOX “ – продукцията се оказа зашеметяваща. Чук. Най-бруталното нещо на военна тема, което страната е пускала от бомбите над Либия през 2011 насам. Ха-ха-ха. Ха.

Не е смешно. Нито пък „ Дълбоката страна “. Сериалът приковава вниманието за броени минути и който се интересува от интернационалните връзки и по-специално политиката по отношение на Близкия Изток и Северна Африка, ще остане повече от удовлетворен. Няма и помен от плоския Западен национализъм и възвишеност. Главните герои във всеки един миг наподобяват на крачка от изпадането в дълбока и мътна серпантина на самоомраза, меланхолия, яд и беззащитност поради политиките на личните им държавни управления, които се оказват виновни за редицата тежки проблеми в района, както и поради личните си морални терзания. Сюжетът, играчите и проблемите са настоящи, реалистични и доста, доста добре премислени. Тук няма положителни. Има единствено неприятни и по-лоши. И това е извънредно добре обрисувано.

„ Дълбоката страна “ е излязъл от учебник по битка с тероризма и интернационалните връзки. Самото име на сериала е един от все по-широко обсъжданите в университетските и публични среди термин, който дълго време беше неглижиран. Но това единствено идва да покаже, че основателите на продукцията не са тайфа холивудски ламери, а хора, които знаят защо приказват. Накратко казано, „ дълбоката страна “ се отнася до преплетената връзка сред подземния незаконен свят, въоръжените групировки, армията и тайните служби в дадена страна, които в действителност дърпат конците на парада. Възел, който сериалът се пробва да разплете извънредно завладяващо и най-много: поучително.

Няма какво да ви приказвам за актьорския състав. Блестящ. Просто ослепителен. Там са реномираният Уолтън Гогинс, там е Джендри Баратеон, там са и редица други не чак толкоз известни, само че превъзходни експерти. А Карима Макадамс е просто неописуема. Сериалът е натоварен и изчерпателен, само че все пак задоволително всестранно и разбираемо показан, с цел да се хареса на необятен набор от аудитория с разнообразни усети. Политика, тероризъм, щипка обич, потайни и кървави интервенции. Хубаво е! Ама не като на Фандъкова хубавото, а от същински яката работа. Ако „ Графът “ беше изработен на половина толкоз добре, колкото „ Дълбоката страна “, в този момент от Берлин и Париж щяха да идват строители и проектанти на вълни, с цел да се учат по какъв начин се прави.

 Карима Макадамс и Джо Демпси, който е по-известен с ролята си в " Игра на тронове " като Джендри Баратеон.

Но сериалът има и своите недостатъци, в случай че би трябвало да сме откровени. Първо, за сходен изчерпателен и съществено създаден сюжет се отделя нетипично доста време за ретроспекции и полемики на персоналните връзки на героите. Някак си не ми се връзва, това забавя динамичността на деяние на моменти и разводнява историята. Въпрос на усет, почтено казано. За някои хора сходно нещо прибавя спомагателни пластове към персонажите и цялостна многопластовост на сюжетните линии. Може и по този начин да е, само че леко са пресолили манджата за мен. Второ, сезонът се състои от едвам 8 епизода (както и първият сезон). Малко е. Искаме още.

Забравих да кажа, че телевизия „ FOX “ в действителност в този момент пуска вторият сезон на „ Дълбоката страна “ на 13 май от 22:00 часа . След това може да очаквате всеки понеделник по същото време нов епизод. Задължително засечете и първия сезон на сериала по малкия екран или си го набавете (законно!) и го излапайте на един мирис като топли банички от златните ръце на баба.

Подобни смислени, качествени и професионални сериали не би трябвало да съществуват, тъй като вършат всичко към тях за смях. Нещо като Швейцария или дребните кифлички със сирене до нас, които ги пекат в 05:00 сутринта. Няма да съжалявате, в случай че гледате „ Дълбоката страна “. Продукция, която си е цяло кино за дребния екран. Затова още веднъж: 13 май, понеделник от 22:00 часа по телевизия „ FOX “. Ако ви неистина, знаете къде работя, да се разберем като мъже.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР