Писна ли ви да се мъчите да отключите телефона си

...
Писна ли ви да се мъчите да отключите телефона си
Коментари Харесай

Случи се: свързаха човешки мозък с интернет



Писна ли ви да се мъчите да отключите телефона си с пръст? Това на тип обикновено занимание е много комплицирана, изключително в случай че в същото време шофирате и бързате да отговорите, нали? Е, това напълно скоро може да остане в предишното.

Новината от Университета Уитуотърсранд в Йоханесбург е, че за първи път в света свързаха човешкия мозък с интернет в действително време.

Проектът, наименуван " Brainternet ", реализира връзката на мозъка с мрежата. Това става като учените са съумели да свържат човешкия мозък във възел на Интернет на нещата (IoT). Под IoT учените схващат свързване на всяко устройство с комутатор за включване и изключване към световната мрежа.

Всъщност Brainternet е мозъкът на Адам Пантановиц, учител в университета по електротехника и осведомително инженерство. „ Brainternet е нова граница в мозъчно-компютърните системи. Brainternet се стреми да опрости разбирането на индивида за своя мозък и мозъка на другите ", изяснява Пантановиц, представен от Medicalxpress.

Brainternet работи посредством превръщане на сигнали от електроенцефалограма (EEG) (мозъчни вълни) в мозъчен поток с отворен код на мозъка. Това става, до момента в който човек носи в себе си мобилно, устройство, наречено Emotiv EEG устройство. През това време Emotiv предава EEG сигналите на Raspberry Pi - дребна компютърна машина, която предава онлайн сигналите към интерфейса за програмиране и демонстрира данните на уеб страница, който работи като портал. Това пък е отворен уеб уебсайт, в който всеки може да види мозъчната интензивност на даден субект.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР