Писмото на Рудолф Джулиани можеше да бъде успешна лобистка операция.

...
Писмото на Рудолф Джулиани можеше да бъде успешна лобистка операция.
Коментари Харесай

Кой унищожава СДП? Съучастниците на Драгня

Писмото на Рудолф Джулиани можеше да бъде сполучлива лобистка интервенция. Скъпо платена и сполучлива, само че в случай че я бяха задържали в рамките на неоспоримата персона на някогашния прокурор и някогашен кмет на Ню Йорк и наред с това бяха запазили сдържан звук.

Но обезверените и политически необразовани хора вършат съдбовни неточности. Антена 3, Ромъния ТеВе, консулът на Румъния в Ню Йорк, назначен от Социалдемократическата партия (СДП), и доста социалдемократи и членове на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) се хвърлиха на тематиката като папуаси и вкараха думите на Джулиани надълбоко в устата на Доналд Тръмп, демонстрирайки косвено, че самите те не дават пет пари за подателя.

Ливиу Драгня не е назначил американския президент, само че като разясняваше обстойно и нашироко писмото и искаше от президента Клаус Йоханис да изрази позиция по него, косвено съобщи посланието, че става дума за позиция от най-високо ниво в Съединени американски щати, въпреки че няма какво да я разяснява третият човек в страната.

Бе изработен опит в груповото схващане да се насади един разказ, който явно не е бил координиран с Рудолф Джулиани: че самото американско държавно управление, отпред с Доналд Тръмп, споделя посредством господин Джулиани, че поддържа концепцията за прошка и опрощение.

Естествено, че сходна нелепост не може да откри почва, с изключение на в страна, която не схваща нищо от лобита - извънредно публикувана процедура в Съединени американски щати, където платените пледоарии са законни, само че се четат с верния ключ.

Да не би някой да си показва по какъв начин една заран Рудолф Джулиани, с подути и зачервени от бодърствуване очи, хвърля чашата си с кафе на земята и споделя: " Край, не мога повече с тези протоколи в Румъния, не мога да дремя и нямам вкус. Докато не пристигна амнистията, няма да намеря успокоение ". Хайде да бъдем съществени!

Превръщането на една класическа лобистка интервенция, безусловно явна за всеки с минимална политическа просвета, в политическа декларация на най-високо ниво, която би представлявала основна смяна в позицията на Съединени американски щати по въпроса за битката с корупцията в Румъния, безусловно предвидимо провокира безапелационни опровержения.

Най-важното пристигна от Държавния департамент на Съединени американски щати посредством посолството. След което самият Рудолф Джулиани трябваше да се оправдава в медиите, в това число в " Ню Йорк таймс " (което демонстрира мащаба на вредите, нанесени на американската администрация), и да споделя, че не съставлява американското държавно управление и че е взел пари за изказването си от компанията на юриста на Дан Адамеску - Луис Фрий, който на собствен ред бе подателят на идентично писмо, изпратено преди известно време.

Нещо повече - посолството счете за належащо да препотвърди позицията на Съединени американски щати по отношение на правораздаването в Румъния, която не включва прошка под никаква форма, а тъкмо противоположното, след което дипломат (Ханс) Клем направи изненадващо и задоволително дълго посещаване в кабинета на Ливиу Драгня.

Значи посланикът на Румъния в Съединени американски щати Джордже Майор е имал право, макар нервността, основана от уточненията му, в това число на ниво министерство на външните работи. Един след различен обезверените папуаси хвърлиха през прозореца милионите, платени от Адамеску и Поповичу (става дума за двама румънски предприемачи, наказани за корупция, които са употребявали адвокатските услуги на Луис Фрий - бел. прев.), и направиха на пух и прахуляк лобистката интервенция. Та дори сътвориха проблеми в Съединени американски щати на Рудолф Джулиани, упрекнат в този момент, че е замесил Съединени американски щати в дипломатически скандал.

Под егидата на тази злополука, почтена за " Зорба гъркът ", стартира Изпълнителният комитет на СДП в Нептун. Това писмо трябваше да бъде един от дребното блага, които Ливиу Драгня да постави на масата на партията като гаранция, че амнистията и помилването са доста близо.

Дори това не може да предложи на партията си Драгня. Главата на (шефката на антикорупционната организация Лаура) Кьовеши, въпреки че има огромно алегорично значение, към момента е прекомерно малко и е считана повече за заслуга на (министъра на правосъдието) Тудорел Тоадер. Твърде малко най-много, с цел да компенсира цената за имиджа на най-разрушителното ръководство, което е имала тази партия откогато съществува.

Процентите на СДП, когато не ги коафира (социолога Мариус) Пиеляну, понижават. Марката СДП е към този момент вехтория. Социалното неодобрение нараства, което към този момент се усеща и измежду елементарните хора. Партията е ръководена от един деспот, скрил се в имението в Скровища, до което имат достъп единствено трима души: Олгуца Василеску, Клаудиу Манда и Дариус Вълков. И от там идват едиктите.

Един толкоз обезверен деспот, че прибягва до диверсии от вида опит за ликвидиране, който вкара партията в друга безсмислица, диверсии, които не могат да прикрият това, което ректорът на Националното учебно заведение по политически науки и обществена администрация Ремус Прикопие съобщи пред Зиаре: " Не изключвам опцията редица западни канцеларии да официализират това, което се знае към този момент импровизирано, надлежно господин Ливиу Драгня да бъде разгласен за личност нон грата. (...) Има гласове във Вашингтон, които желаят господин Драгня да бъде включен в листата Магнитски, което явно би било унищожително освен за него, само че и за СДП ".

Едно след друго, нищо от това, което даде обещание Ливиу Драгня на своите съпартийци, не се реализира, до момента в който политическата цена е голяма, а Екатерина Андронеску - директна потомка на Йон Илиеску в мисленето на СДП, даде публичност на тази истина в писмо, прочетено от седем милиона.

И за похлупак - сметката за насилието от 10 август (по време на митинга на румънската диаспора - бел. прев.) е детайл, който никой не би трябвало да подценява, а той отвори твърда линия на борба сред Ливиу Драгня и (кмета на Букурещ) Габриела Фиря.

Драгня пробва да трансферира отговорността върху Сперанца Клисеру, близка до Габриела Фиря, и несъмнено, госпожа Фиря не преглътна горчивия хап, а госпожа Клисеру стартира да приказва за 10 август с кресчендо, което дава обещание цунами.

От политическа позиция не би трябвало да си някакъв талант, с цел да схванеш, че съюзът СДП-АЛДЕ скърца, господин Таричану (Калин Попеску Таричану - водач на АЛДЕ - бел. прев.) заема все по-твърди позиции по отношение на господин Драгня и СДП, а президентските му планове са ясни. На този декор и ръководството става несигурно и съм сигурна, че никой не е не запомнил 2009 година, нито пък ориста на Социал-либералния съюз (съюз сред Национално-либералната партия и Социалдемократическата партия, който се разпадна през 2014 г.).

Така наподобява една партия, ръководена от един стеснен и обезверен деспот, по този начин наподобява една политическа злополука. Но за нея не е отговорен единствено Ливиу Драгня. Виновни са социалдемократите, които го оставят да прави каквото желае - някои от опортюнизъм, други от боязън. Те са тези, които унищожават СДП, съучастниците на Ливиу Драгня.
Йоана Ене Доджою, информативен уебсайт Зиаре,
превод на БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР