Писмо, изпратено преди 76 години, пристигна най-накрая до своя адресат.

...
Писмо, изпратено преди 76 години, пристигна най-накрая до своя адресат.
Коментари Харесай

Вдовица получи писмо от мъжа й от преди 76 години

Писмо, изпратено преди 76 години, дойде най-сетне до своя получател. 22-годишният тогава американски сержант Джон Гонсалвес изпратил писмо до майка си в Масачузец, Съединени американски щати, до момента в който той бил на задача в презокеанска Германия. Клеймото на пратката е с дата 6 декември 1945 г, тъкмо след края на Втората международна война.

Писмото било изгубено по пощата и от дълго време забравено до 2021 г, когато необяснимо по какъв начин се появило в пощата на Американската държавна работа в Питсбърг. Служителите решили да доставят пратката, тъй като тя можело да има историческа стойност за фамилията. На адреса попаднали на Анджелина Гонсалвес - вдовица на Джон, а самият той умрял преди 6 години.

„ Пощальонът позвъни и попита дали брачният партньор ми е служил в армията. Казах " да " и тогава пощальонът ми подаде писмото. Не можех да допускам! Това в действителност е неговият почерк, неговият изказ! Това е необикновено! “, сподели Анджелина Гонсалес.

Към писмото има добавена записка от Американските пощенски служби с пояснение, че не могат да схванат по какъв начин писмото е изчезнало и се е появило след 76 години в ненарушен плик и непокътната пощенска марка. По приемателното клеймо се вижда, че писмото е пристигнало 6 седмици след датата на изпращане в вярната пощенска станция. След това обаче следите му се губят. 

Ето какво написа в писмото:

„ Скъпа мамо,

Получих писмото ти и съм благополучен да получа новина от теб и, че всичко е наред. Аз също съм добре. Справям се. Макар храната да е много безвкусна.

....

Много любов и целувки! Скоро ще се прибера, уповавам се! “

Майката на изпращача от дълго време умряла и по този начин и не получила писмото.

Джон Гонсалвес се дами за Анджелина 5 години откакто изпратил злощастната пратка. Двамата се открили в Уобърм и били щастливо женени 61 години и отгледали 5 деца.

Анджелина Гонсалвес навършва 90 години този месец и приема писмото от починалия й брачен партньор за най-големия подарък за юбилея. Тя споделя, че тогавашният военнослужещ е бил добър човек и всички са го обичали.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР