Писмо до българския министър на отбраната Димитър Стоянов страната ни

...
Писмо до българския министър на отбраната Димитър Стоянов страната ни
Коментари Харесай

България получи писмо от ЕС

Писмо до българския министър на защитата Димитър Стоянов страната ни да обезпечи муниции за Украйна е изпратил висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.

Такива писма да се обезпечат наличните в складовете на страните от Европейски Съюз муниции са пратени до всички министри на защитата на 27-те страни в съюза, заяви БНР. Новината бе оповестена от Борел на взаимен брифинг с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. То бе направено малко, откакто в словото си съветския президент Владимир Путин разгласи, че Русия замразява присъединяване си в контракта за редуциране на стратегическите нападателни оръжия.

Една година след нашествието в Украйна Путин не демонстрира, че е подготвен за мир, а тъкмо противоположното, сподели генералният секретар Йенс Столтенберг. На решението на Русия да прекрати присъединяване си в контракта за съкращаването на стратегическите нападателни оръжия, Столтенберг реагира по този начин:

" Съжалявам за днешното решение на Русия да прекрати присъединяване си в контракта " Нов старт ". През последните години тя нарушаваше и се отдалечаваше от основни съглашения за надзор над въоръжаването. С днешното решение цялата архитектура на контрола върху въоръжаването е разрушена. Настойчиво приканвам Русия да премисли решението си и да съблюдава съществуващите съглашения ".

" Обезпокоени сме, че Китай може да оказва помощ на Русия. Тя не би трябвало да завоюва и по тази причина би трябвало да увеличим помощта за Украйна. Приветствам новите известия за оръжейни доставки и те би трябвало да бъдат направени, преди Русия да се възползва от обстановката ", сподели още Столтенберг.

" Ще се движим от една цел - да приключим войната колкото е допустимо по-бързо ", сподели министърът на външните работи Дмитро Кулеба и насочи, по думите му, " доста просто обръщение ":

" Не става дума за Украйна, а за разпоредбите, които пазят и вас. И в случай че ние не успеем да защитим тези правила в Украйна, тогава вие ще се окажете в заплаха. А това изрично не е нещо, пред което бихме желали да се надигнем ".

Вчера министърът на външните работи Николай Милков съобщи, че България няма да доставя муниции на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР