Пищните изяви на Виктор Орбан ще продължат и по време

...
Пищните изяви на Виктор Орбан ще продължат и по време
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Стратегията на Орбан се оказа печеливша

Пищните изяви на Виктор Орбан ще продължат и по време на унгарското председателство на Европейски Съюз. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Димитър Гърдев, посланик и някогашен ръководител на Комисията по външна политика.

Според Гърдев не би трябвало да се подценява тактиката на Орбан, която се е оказала печеливша: " Унгария съумява да отбрани своя линия и да я отстоява. Европейският съюз е основан да бъде демократична организация, където да бъде спазвана волята на всички страни ", посочи той.

По думите му позицията, която заема Унгария е обвързвана с няколко неща: " Първо, чисто исторически Унгария няма чувството, че тя е второстепенна страна в Европейския съюз. При тях обяснението, че са попаднали в Съветската зона е в резултат на Втората международна война, само че в същото време се дава образец с Австрия, която също е окупирана от Червената войска, за която западните съдружници са се договорили. Австрия след 1950-та година е отстъпена от Червената войска и е попаднала в тази неутрална зона, до момента в който на Унгария ориста е друга. Те преглеждат своето място като Австро-Унгарската империя, където също не са били втора употреба, а са били поканени да я основат. И повярвайте ми, когато на Виктор Орбан му бъде предоставена опция той да дефинира значими процеси в Европейския съюз, неговата поведенческа линия внезапно и радикално ще се промени ", разяснява Гърдев.

Той означи, че председателството на Унгария сега съответствува с основен миг за Европейския съюз, а точно провеждането на изборите: " След което образуването на новата Европейска комисия и органите на Европейския съюз, ръководителите на Европейския съвет, и естествено комисарите. Има една нова обстановка за Унгария, за партията ФИДЕС на Виктор Орбан, той към този момент не е член на Европейската национална партия, той отиде към консерваторите, където е Мелони. Там по някакъв метод ще се опита да образува някакъв нов център в Европейския парламент ", предвижда дипломатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР