Пишат наново обвинението срещу ЧСИ Атанасов Окръжна прокуратура – Пловдив,

...
Пишат наново обвинението срещу ЧСИ Атанасов Окръжна прокуратура – Пловдив,
Коментари Харесай

Пишат наново обвинението срещу ЧСИ Атанасов

Пишат отначало обвиняването против ЧСИ Атанасов

Окръжна прокуратура – Пловдив, ще написа отначало обвинителния акт против частния правосъден реализатор Атанас Атанасов поради една сбъркана алинея. Грешката в правната подготовка на данъчното закононарушение, в което Атанасов е упрекнат, откри арбитър Михаела Буюклиева и върна обвинителния акт.

Това се случи, макар че отбраната на частния правосъден реализатор не откри процесуални нарушавания във етапа на следствието и не изиска обвиняването да бъде пратено още веднъж в прокуратурата.

Съставът на Окръжния съд  не одобри предявения от Министерството на финансите цивилен иск за 17 950,56 лева, тъй като разглеждането му би затруднило наказателното произвеждане.

Защитата на Атанасов пък възрази, че укритите налози в този размер към този момент са импортирани. От финансовото министерство имат искания за лихвите, само че ще би трябвало да си ги търсят с гражданско дело.

Иначе Атанас Атанасов изиска кратко правосъдно разследване с разпит единствено на двама от общо 16-те очевидци и чуване единствено на графологичната експертиза. Това обаче ще се случи след коригирането на обвинителния акт. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР