Пиша със светлина в душата- човешкото е още живо!. Така

...
Пиша със светлина в душата- човешкото е още живо!. Така
Коментари Харесай

Търговец вдъхна надежда за доброто и доверието в Родопите

" Пиша със светлина в душата- човешкото е още живо! ". Така приключва обявата си жена, която споделя една история за доверието, вярата и положителното. В един свят, в който кражбите всекидневно намират място в новините, а от време на време мрачните новини доминират.

Историята е от Родопите и демонстрира, че човещината е още тук, стига положителното да е в сърцата на хората.

Търговци оставят стоката си на самооблужване. Това става след края на деня, а по този начин закъснелите туристи може да си купят от вкусните родопски сладка и подправки.

Цените са там, на сергията, а купувачите оставят дължимото. А жена, пред която се разкрива необикновената панорама, споделя с радостно удивление за видянато.

Вижте цялата история, споделена от  Петя Д.:

" Днес с обаяние пиша за преживелица, която не имах вяра че иска ми се случи! За страдание нямам фотоси тъкмо от това местенце, намиращо се под Кръстова гора, там където продават подправки и сладка. Минахме в този момент по мрачно и нямаше никой там, а цялата стока бе оставена с цени. Имаше записка че е на самообслужсане. В дъното на сергията на дървена маса имаше към 200лв на дребно! Пиша със светлина в душата- човешкото е още живо! "

Разказът буди утвърждението на хората. Всички са щастливи, че във времена на всеобщи измами, недобросъвест има хора, които имат религия в човешката доброта.

Не липсват и жители, които считат, че за това не е тряблаво да се дава публичност. Те се тормозят, че по този начин недоброжелатели ще сес възползват от обстановката.

Вижте мненията на част от хората:

  " Това лято минахме оттова и се запознахме със притежателя. Много благ и същински набожен човек. Неговата философия е доста елементарна - " Ако някой си вземе и не заплати, значи има потребност. Или няма пари и е гладен, или душата му е бедна ", разяснява Ваня Николова.

" Трябваше да запазите хубавото чувство единствено за себе си, в този момент евентуално ще ги оберат горките хора ", счита Марина П.

" Вярно? У нас? Не е за поверие, само че ти става едно хубаво, човешко... ", изненадва се Виолета И.

" Браво на всички,които са минали и са си купили на самообслужване и са били правилни към притежателя на стоката! Малко останаха доверчивите хора,като притежателя, нека има доста такива.....Вярвам! Респект към такива начинания! ", разяснява Галя П.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР