Пиша нова Конституция с група съмишленици. Тя е за организацията

...
Пиша нова Конституция с група съмишленици. Тя е за организацията
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Новата Конституция е готова

Пиша нова Конституция с група съидейници. Тя е за организацията на обществото в една страна. При новите условия в Европейски Съюз, търсим по-добро решение на ново мажоритарно изборно начало във формата на ръководство. Това сподели някогашният столичен кмет Стефан Софиянски в ефира на БТВ.

„ Започваме от системата на избиране. Системата е мажоритарна. Предимството на системата е, че минимум гласове се губят “, добави той.

„ Сегашната Конституция е призната 1991 година. Знаем митинга против нея. За времето си тя бе добра. От 2007 година ние сме член на Европейски Съюз и би трябвало да градим публичните връзки по нов метод. България би трябвало да бъде по-ефективна. Референдумите дадоха тенденция какво чака обществото “, аргументира се Софиянски.

„ Министерски съвет се избира директно, само че поименно, не както е в този момент. Променя се районното систематизиране, да има 6 области. В момента България се води Република с парламентарно ръководство, само че на процедура се управлява от Министерски съвет. При новата Конституция няма опълчване на управляващите, а взаимоотношение. Въвеждаме институция „ регионален шеф “, който се избира непосредствено, който организира политиката на властта. Кметът се грижи за ежедневните проблеми. Сега регионалният шеф е падарин на кмета. А те би трябвало да си взаимодействат. Влиза нова глава в конституцията-„ Публични финанси “. Тя преглежда разпределянето на средствата, като 20 на 100 остават в общините, 40% в региона и 40% в държавното управление. Няма ужасно, в случай че богат човек стане регионален шеф. Философията и пълномощията дават тласък за взаимоотношение “, сподели още синият градончалник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР