Писателката Джоан К. Роулинг обяви, че няма да прости на

...
Писателката Джоан К. Роулинг обяви, че няма да прости на
Коментари Харесай

Джоан Роулинг разкритикува актьори от филмите за Хари Потър заради подкрепата им за смяната на пола

Писателката Джоан К. Роулинг разгласи, че няма да елементарни на актьорите, участващи в екранизацията на поредицата " Хари Потър ", даже в случай че се извинят, откакто поддържаха транссексуалните хора, заяви Пи Ей Мидия/ ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Писателката подлага на критика Даниъл Радклиф и Ема Уотсън за това, че използваха разнообразни платформи, с цел да приветстват транссексуалните.

Актьорите се оповестиха в тяхна поддръжка, откакто Роулинг се изрича против промяната на пола, отбелязва ДПА.

Изявлението на писателката е във връзка отчет на доктор Хилари Кас, съгласно който липсват задоволително изследвания и доказателства за резултата от използването на хормони и други средства, употребявани при промяна на пола при деца.

Живеещата в Шотландия Роулинг написа отговор на обява в " Екс ", предполагаща, че Радклиф и Уотсън биха се чувствали по-добре, в случай че знаят, че ще получат амнистия.

Известни персони, които подлагат на риск постигнатото от придвижването за правата на дамите и употребяват платформите си, с цел да приветстват промяна на пола при деца, могат да запазят извиненията си за травмираните хора и уязвимите дами, написа Роулинг.

Бившият министър-председател на Англия Борис Джонсън е измежду бранителите на Дж. К. Роулинг, наричайки я " съвременна светица " на конференция на консерваторите в Канада през тази седмица. Според него множеството хора са съгласни с възгледите на авторката на " Хари Потър ".

От 2019 година Роулинг е обект на рецензии поради вижданията си за трансджендър хората, в това число от страна на феновете си. През юни 2020 година Радклиф, който играе в осемте кино лентата от поредицата " Хари Потър ", направи изказване през ЛГБТ организация за битка със самоубийствата на хора с друга половост, в което съобщи, че " трансджендър дамите са дами и всяко друго изказване разрушава идентичността и достолепието ". Радклиф сподели още, че Роулинг е " несъмнено " виновна за държанието си. През ноември 2022 година Радклиф разгласи, че е срещал доста трансдеца, идентифициращи се с Хари Потър.

Ема Уотсън, която изигра ролята на Хърмаяни Грейнджър, и Рупърт Гринт, който изигра Рон Уизли в същата поредност, както и Еди Редмейн, взел участие в поредицата " Фантастични животни " по творби на Роулинг, също приказваха по тематиката в този интервал.

Уотсън написа серия постове в " Екс " през юни 2020 година " Трансхората са тези, които настояват, че са, и заслужават да живеят живота си, без да бъдат непрекъснато разпитвани и да им се споделя, че не са това, което споделят ", гласеше една от изявленията на Уотсън.

Дж.К. Роулинг може би е индивидът, насърчил най-вече младежите по целия свят да четат, разяснява Борис Джонсън в сряда тази седмица. Според него писателката е била " демонизирана ". " И апропо, това, което тя споделя за трансджендър хората, си мисли скрито 95 % от популацията ", сподели още той.

По-рано през този месец Роулинг се обърна към шотландската полиция с апел да я арестува за език на омразата. Не съм в страната, само че в случай че съм написала нещо, което опонира на новия закон за омразата, може да ме арестувате, когато се върна, сподели писателката.

Полицията разгласи, че не са подхванати дейности против авторката на " Хари Потър ", напомня ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР