Писането във ФБ няма да помогне, особено след като е

...
Писането във ФБ няма да помогне, особено след като е
Коментари Харесай

Илиян Василев: Вотът за връщането на хартиената бюлетина отразява цялата ретроградност на ГЕРБ

Писането във ФБ няма да помогне, изключително откакто е ясно, че Движение за права и свободи дърпат конците и де факто дирижират обстановката зад кадър. Ето моето предложение.
Първо, Демократична България и Политическа партия се срещат в Парламента с ГЕРБ /не с Движение за права и свободи, не с БСП/ и декларират, че с вота за хартиената бюлетина де факто ГЕРБ отрязва всички възможносит за каквото и да е съдействие и единодушие - в този момент и в бъдеще. С една дума Рубикон. Ако ГЕРБ си избират да единодействат с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, значи това им е пътя.

И това е по този начин, тъй като връщането на практиките, свързани с хартиената бюлетина, значат единствено едно - връщане на фалшификациите на изборите, а от там деградация на изборния развой и хронична неустойчивост, тъй като отводът от изборна правдивост деградира и обществената и политическа среда. И то непрестанно. Да припомня при хартиените бюлетини последния път имаше 180 хиляди!?! невалидни бюлетини, а това са гласовете на Демократична България, доста над гласовете на последната партия, която влиза в Парламента - Български напредък с 115 хиляди гласа.

Второ, при тези условия, пленени медии, и следена от статуквото администрация, ЕДИНСТВЕНИЯТ действителен съдружник е УЛИЦАТА. Нейната готовност е единственият коз и всеобщи митинги, може да изпратят сигнали и към България и към света, че тези, които желаят да се върнат на власт не са мечтани, изключително в опитите им да възстановят мракобесния им режим. Иначе Каспаров и Порошенско ще продължат да си фантазират, че Борисов ще помогне на Украйна и поради това може да се върне на власт.

Трето, и тук пристигам до най-важното - нека го прозрат. В Демократична България и Политическа партия има политици, които към този момент се изживяват като " професионални " политици, т.е. считат, че работата им в Народно събрание е единствената платформа за реализация и задачата им е да вкарват " разсъдък ", което обрича на бездейност и политическите им обединения и най-много електората им. Тези " политически рационалисти " си мислят, че като се явяват по малкия екран и приказват рационални неща изчерпват дълга си и по този начин ще заслужат идващите малцинствени проценти в изборите и място в Парламента, без въобще да желаят и да са си сложили като цел продобиване на избори, явно в нови обединения и ПРОМЯНА на системата. Това към този момент се трансформира в комплекс за непълноценност или за второстепенност.

 

Те не осъзнават, че с това си държание се трансформират в статукво, в безвредна игла и фон на мафията, тъй като основават лъжливото чувство, че има съпротива, до момента в който действително я няма. Има, само че тя е беззъба и не може да промени нещата
Време е, извънредно време е, да се върнат към уличната народна власт като единствената платформа на която могат да победят статуквото. Ако не беше Улицата, България щеше да остане в живковото, по продължение бойковото и в този момент радевото безвремие.

При тази голяма инертна маса от " пасуващи " жители единственият късмет да ребалансираме политическите процеси е мобилизацията на гражданското общество, на тези които не се задоволяват с ерзац демокрацията и трохите от трапезата на олигарсите. Това превръщане към демокрацията на Улицата би трябвало да стане незабавно и внезапно, до момента в който за следващ път не са приспали силата на обществото и не са отчаяли следващите млади генерации.

Но с цел да се случи това, би трябвало нашите хора да си смъкват костюмите и вратовръзките и да наденят " уличните " доспехи, като знак че се готвят за борба и да излязат от зоната си на комфорт и да призоват Улицата на битка. Тези демократични водачи би трябвало да осъзнават, че са ролеви модели и техните почитатели също надяват костюми и се стремят да се впишат в статуквото.

Българският гласоподавател не ги е пратил в Парламента с мандат да позволен трансформира в изборния закон, тъй че да се узаконят огромната замяна на вота, което на процедура анулира демокрацията в България. Трябва да си кьорав с цел да видиш, че нещата отиват в тази посока, и безконтролен да не използваш всички средства с цел да не го допуснеш.
Стягайте зимните облекла, тъй като тази зима би трябвало и ще бъде гореща.
Търсенето на същински водачи продължава.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР