Писал съм го вече неведнъж – ужасно обидно е да

...
Писал съм го вече неведнъж – ужасно обидно е да
Коментари Харесай

Новите смешки във все същата България

Писал съм го към този момент нееднократно – извънредно обидно е да е те вършат на маймуна. А тъкмо това, за горе-долу всичко значимо, се случва в тази страна. И го вършат тези, които избираме, с цел да служат на публичния интерес.
Поредната порция такива едни закачки, които все ни излизат през носа, към този момент е налице. По последователен ред:
1. Най-висшите оперативни чиновници на Министерство на вътрешните работи за битка с наркотрафика ги арестуваха за рушвет и чадър над наркоразпространители. Какъв е подкупът? 5000 – 10 000 лв.... Само дето не стана доста ясно на час ли, дневно ли, седмично ли, месечно ли? Защото 327 кила кокаин единствено от Студентски град ги пресметнаха на 10 млн. евро и то не на улицата – там е четвортно повече. Пък надали през България минават единствено 327 кила. Я в този момент отново с подкупа от 5-10 000 лв.?!
2. Вчера излезе и дълго чаканото решение на съда за делото EVN – това, по което съдеха Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков за неизгодна приватизация на миноритарния дял в сдружението. Решението е оправдателна присъда, а претекстовете в резюме може да се обобщят по този начин – непозволено обвиняване! И в този момент, кой е виновен за това обвиняване? А други покупко-продажби този виновен ще ревизира ли – или зависи какво му прошепне Господ? То, шепненето, май към този момент не върви, тъй като носещият отговорност в този момент какви обвинявания се повдигат се поотрече от този Началник – само че архивите остават, а каквото е минало един път през Интернет, в никакъв случай не изчезва!
3. Покрай цялата тази криминалност, също толкоз престъпно си върви един план, който е по-критичен, в сравнение с би ни се желало – АЕЦ " Белене ". Фанфари в този момент по какъв начин ще го строят Русия, Съединени американски щати и Франция – и ни дума какъв брой ще коства токът от тази центала. Нито дума и за това:
А) Кога лъже Българска академия на науките? Когато написа в отчета за опцията да осъществяваме АЕЦ " Белене ", че до 2040 година популацията на България няма да намалее по отношение на 2015 година или дори ще се усили с 300 000 души при висок стопански напредък (стр. 41), или когато държавното управление ОФИЦИАЛНО приема прогнозата на Института за проучване на популацията и индивида при Българска академия на науките, че до 2040 година българското население ще намалее с 20-25%? В единия случай обаче Българска академия на науките взема пари от БЕХ да прави отчет за най-корупционния ни енергиен план, в другия прави прогноза отвън този отчет!!! За неразбралите какво е значимото в това явно разминаване – за какво ти е повече мощ, в случай че по-малко хора ще използват ток?!
Б) Има или няма заплаха с площадката? Петкова твърди, че четяла непрестанно документи с резултатите от инспекции на Българска академия на науките (тази същата Българска академия на науките от горната точка!!!) и нямало проблем. Не споделя обаче по кое време е направена последната инспекция! За разлика от нея, инж. Илчо Костов, който дълги години е шеф на площадката, съобщи преди три години, че още през 2005 година са открити пукнатини по цялата дебелина и дълбочина на реакторното поделение. И откакто " Атомстройекспорт " завоюва търга за доизграждане на АЕЦ " Белене " и беше подписан анекс към съглашението с руснаците, поради който ни осъдиха да си купим два реактора за 620 млн. евро, " Атомстройекспорт " упорства да бъдат разрушени структурите с пукнатини – най-малко по този начин твърди Костов! Ако е правилно, с това руснаците в действителност нарушават изискванията на търга – щом го вършат, дали не е тъй като са доста наясно по какъв начин другояче ще стигнем до обстановката от Чернобил – not great, not terrible?! И най-важният въпрос – тези структури, за които приказва инж. Костов, разрушени ли са или не?!
Говорим си обаче да сме на приказка очевидно. А приказката като стане действителност, към този момент единствено махваме с ръка и продължаваме - накъде, и ние не знаем!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР