Пирин (Благоевград) записа минимален успех с 1:0 над Крумовград в

...
Пирин (Благоевград) записа минимален успех с 1:0 над Крумовград в
Коментари Харесай

Пирин измъкна победата от Крумовград след гол от дузпа

Пирин (Благоевград) записа най-малък триумф с 1:0 над Крумовград в дуел от 10-ия кръг на Първа лига, игран на стадион " Христо Ботев ".

Попадението падна от дузпа, изпълнена тъкмо от Венци Бенгюзов в края на първото полувреме. През втората част вратарят Макс Ковальов избави 11-метров углавен удар на Алекс Колев.

С този триумф благоевградчани събират 7 точки и към този момент са на 14-о място, до момента в който Крумовград е на 8-о място с 13.

Лошият терен затрудняваше и двата тима и в 12-ата минута Александър Колев от гостите можеше и да стигне до гол, само че при преодоляване топката му избяга и той ритна нескопосано.

Домакините дадоха отговор с състояние пред Юго Комано. Пристигналият от Дунав (Русе) френски атакуващ халф изпревари Калоян Пехливанов и излезе против вратаря Георгиев, който обаче бързо се ориентира, направи 3-4 крачки и сграбчи топката от краката му. Гостите дадоха отговор с удар с глава на Китан Василев, оказал се слаб за Ковальов.

Домакините стигнаха до преднина в резултата в добавеното време от дузпа, която беше отсъдена с помощта на помощта на системата за видеопомощ на съдиите (ВАР). На монитора в стаичката беше Георги Кабаков, който подсказа на сътрудника си на терена Васил Минев, че Александър Георгиев е настъпил Аймен Суда при опит да влезе с топка в наказателното поле. Гостите стачкуваха, само че това не им оказа помощ. Венцислав Бенгюзов вкара от 11-те метра и даде задатък на Пирин.

През второто полувреме темпото не се увеличи кой знае какъв брой. Първата обстановка за гол пристигна в средата на частта и беше за гостите. В 64-ата минута нисичкият Джунейт Али стреля с глава след подаване на Диего Рапосо. Топката обаче кацна на сглобката на гредите за благополучие на вратаря на Пирин Максим Ковальов.

В 74-ата минута още веднъж ВАР се намеси, с цел да бъде отсъдена дузпа за гостите. При центриране от дясно Александър Колев, Борис Тютюков и Андрей Йорданов скочиха за висока топка. При рухването на топката обаче тя се удари в лакътя на Йорданов. Съдията Минев отиде да гледа обстановката на монитора край терена и след малко съмнение уточни бялата точка. Вратарят Ковальов обаче избави удара на Алекс Колев и резервира преднината на своите.

До края на срещата нервите доминираха, а гостите имаха две положителни офанзиви, които обаче бяха пропилени.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР