Пирамидите в Египет се увеличават с още 17. Спътник направи

...
Пирамидите в Египет се увеличават с още 17. Спътник направи
Коментари Харесай

Нови пирамиди откриха в Египет

Пирамидите в Египет се усилват с още 17. Спътник направи инфрачервени фотоси и откри затрупаните пирамиди, нови 1000 гробници и 3000 антични селища.

Спътниците на НАСА от на 700 км над земята, оборудвани с мощни камери, снимаха пирамидите. По принцип те могат да фотографират обекти с диаметър по-малък от 1 м на земната повърхнина.

Инфрачервените камери са употребявани за снимане на разнообразни материали под повърхността.

Екипът, управителен от доктор Сара Паркак, проучва сателитните фотоси. Древните египтяни са строили къщите си от кирпич, който е доста по-плътен от околната почва. Затова на фотосите се виждат затрупани къщи, храмове и гробници.

" Това са единствено обектите, покрай повърхността. Има още хиляди обекти, затрупани с наноси от Нил. Това е единствено началото на този тип проучвания ", разясни доктор Паркак.

Две от евентуалните пирамиди са в региона на Сахара. Около тяп към този момент са почнали пробни разкопки, които демонстрират, че могат да се трансфорат в едни от най-важните археологически площадки в Египет.

Древните египетски пирамиди съставляват солидни паметници с огромна квадратна основа и четири триъгълни стени, които се събират в една обща точка на върха. Древните египтяни най-вероятно са избрали тази форма на гробниците на своите пирамиди поради своята слънчева вяра.

Те считали, че египетският господ на слънцето Ра, който е бащата на всички фараони, се е появил на Земята от могила с пирамидална форма и по-късно основал всички останали богове.

Доналд Редфорд е един от откривателите на египетските пирамиди. Той счита, че египтяните почнали да издигат пирамиди незабавно след 2 700 година преди Новата епоха и това траяло към хиляда години до 1700 година преди Новата епоха.

Първата пирамида била издигната от крал Джосер от третата египетска династията. Неговият проектант бил Имохтеп. Днес най-известните пирамиди в Египет са пирамидите в Гиза, от които най-популярна е Великата пирамида, проектирана за фараон Хеопс.

Според професор Робърт Редфорд и направените от него калкулации, за построяването на Хеопсовата пирамида са били нужни от 20 000 до 30 000 служащи за към 23 години. За съпоставяне: за построяването на Нотр Дам са били са нужни към 200 години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР