Пилотите от Формула 1 поискаха Международната автомобилна асоциация (ФИА) да

...
Пилотите от Формула 1 поискаха Международната автомобилна асоциация (ФИА) да
Коментари Харесай

Пилотите от Формула 1 поискаха промяна на пистата "Пол Рикар" преди Гран при на Франция

Пилотите от Формула 1 желаеха Международната автомобилна асоциация (ФИА) да направи промени по пистата " Пол Рикар " преди неделното съревнование за Гран при на Франция. Това се случи в петъчния брифинг на водачите с техническия пратеник на ФИА Чарли Уайтинг.

Желанието на водачите е да бъде отстранен шиканът на противоположната права " Мистрал ", която е дълга 1.8 километра. Шиканът беше подложен в края на 80-те години след няколко тежки произшествия. Дългата права натоварва доста болидите, а идващият завой се взима без допиране на спирачката.

Брендън Хартли от " Торо росо " е карал с първообраз на " Порше " от LMP1 на пистата без шикан и е на мнение, че това ще направи надпреварата по-интересно.

" Може да има повече изпреварвания на тази дълга права. Състезавал съм се и съм тествал на такава настройка ", сподели Хартли.

По всяка възможност обаче пистата няма да бъде променяна поради дребното време сред петъчните свободни тренировки и натоварената съботна стратегия. Пилотите имат трета свободна подготовка и подготовка, а също така има и съпътстващи серии. Освен това пистата е хомологирана от ФИА и по устав би трябвало да остане с една и съща настройка през целия спортен уикенд.

" Мисля, че от ФИА би трябвало да вземат за образец Баку, където пистата е доста сложна и кара водачите да бъркат. Така се получава повече шоу за публиката и изпреварвания ", сподели Серхио Перес от " Форс Индия ".

В петъчните свободни тренировки най-бърз беше международният първенец Люис Хамилтън. След тях обаче доста водачи се оплакаха от липса на сцепление и променливи условия по цялото трасе. Според Даниел Рикардо и Нико Хюлкенберг обаче всичко ще бъде по-добре за събота и неделя, с струпване на повече количество каучук.

Формула 1 се завръща във Франция след 10-годишна пауза, а пистата " Пол Рикар " е хазаин за пръв път от 1990 година Между 1991 и 2008 година надпреварите бяха на " Мани-кур ".

Квалификацията за Гран при на Франция е през днешния ден в 17 часа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (268)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР