Пилотите, които спасиха стотици пътници при инцидент в Русия, се

...
Пилотите, които спасиха стотици пътници при инцидент в Русия, се
Коментари Харесай

Пилотите, спасили стотици пътници при инцидент в Русия, са новаци

Пилотите, които избавиха стотици пасажери при случай в Русия, се оказаха новаци в специалността. В четвъртък двамата водачи съумяха да приземят пътнически аероплан с 233-ма души на борда в царевична равнища, съобщи NOVA.

Кремъл разгласи, че двамата ще бъдат наградени с ордени, а те се оказаха млади и относително неопитни. Командирът на екипажа Дамир Юсупов станал водач на 35-годишна възраст, откакто в началото не го приели в авиационното учебно заведение и приключил за правист.

Помощникът му Георги Мурзин е едвам на 23 години и има нужните документи да лети единствено от година. Двамата са от Урал и са били съученици в една и съща авиационна школа.

„ Двигателите започнаха да работят неравномерно. Първо левият мотор, след това десният. Оборотите започнаха да падат, самолетът стана тежък. Нямахме мощ да продължим или даже да поддържаме незначителната височина, на която бяхме. Първо взехме решение да се върнем на летището, само че видяхме че няма да стане и взехме решение да се приземим в полето пред нас. Веднъж на 6 месеца минаваме образование на тренажор за такива обстановки, тъй че бяхме подготвени психически и професионално да го създадем ”, сподели командирът на екипажа Дамир Юсупов.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР