Пилотираният космически кораб "Союз МС-17" с трима души на борда

...
Пилотираният космически кораб "Союз МС-17" с трима души на борда
Коментари Харесай

Космическият кораб Союз МС-17 с трима души екипаж бе изведен в орбита

Пилотираният галактически транспортен съд "Союз МС-17 " с трима души на борда за задача на Международната галактическа станция (МКС) бе изстрелян в орбита, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Корабът се отдели от ракетата притежател "Союз-2.1а " и предприе самостоятелен полет към МКС.

Ракетата бе изстреляна от 31 площадка на космодрума Байконур, Казахстан, в 08:45 часа. Три часа и осем минути по-късно се чака корабът да доближи до МКС. Скачването е планувано за 11:52 часа.

Към МКС се насочиха космонавтите на Роскосмос Сергей Рижков и Сергей Куд-Сверчков и астронавтката на НАСА Катлин Рубинс.



Тримата ще прекарат в орбита 177 денонощия. За този интервал Рижков и Куд-Сверчков ще проведат 55 научни проучвания и опити. Предстои им да продължат да търсят точното място на приключване на въздух от преходния сектор на съветския модул "Звезда ".

Космонавтите ще извършат и две разходки в открития космос. Първото излизане е планувано за ноември 2020 година, а второто - за февруари 2021 година Целта е подготовка за обособяване на модула "Пирс " през 2021 година, с цел да се освободи място за новия модул "Наука ", който би трябвало да се скачи през април 2021 година

Сега на борда на МКС са съветските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер и астронавтът на НАСА Крис Касиди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР