Пилотът на Ямаха Франко Морбидели ще трябва да премине един

...
Пилотът на Ямаха Франко Морбидели ще трябва да премине един
Коментари Харесай

Наказаха Морбидели за инцидента, който прекъсна спринта на Херес

Пилотът на Ямаха Франко Морбидели ще би трябвало да премине веднъж през дългата обиколка в хода на днешната Гран При на Испания, откакто стюардите на MotoGP решиха, че той носи виновност за случая, който наложи прекъсването на вчерашния спринт на „ Херес “.

Италианецът опитва доста оптимистична офанзива против Алекс Маркес в прекъсването за втория завой на първата обиколка, само че надцени сцеплението на своя мотор и падна, повличайки със себе си и водача на Грезини Дукати. Впоследствие част от случая станаха още водачът в генералното класиране Марко Бедзеки (VR46 Дукати) и Аугусто Фернандес (Tech3 ГАСГАС).

Заради множеството парчета по пистата автобус директър Майк Уеб нямаше различен избор с изключение на да спре надпреварата, с цел да може трасето да бъде почистено преди рестарта. В него и четиримата, забъркани в случая, водачи взеха присъединяване, само че малко необичайно Морбидели не получи глоба в хода на самата конкуренция.

Той обаче бе осъден малко след нейния край и по този начин ще би трябвало да премине един път през дългата обиколка в хода на днешния главен старт на „ Херес “. Това ще би трябвало да се случи още в началните стадии на конкуренцията, когато колоната към момента е събрана, което се чака да коства много на италианеца.

От отбора на Ямаха апелираха тази глоба с аргумента, че става дума за спортен случай, само че той беше отритнат от апелативната комисия. Така глобата на Морбидели остана. В самото съревнование за Гран При на Испания по-късно през днешния ден италианецът ще започва от 14-та позиция на стартовата решетка.

Надпреварата за Гран При на Испания, четвърти кръг за сезон 2023 в MotoGP, стартира в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР