Пилотът на ВР46 Дукати в MotoGP Лука Марини разкри, че

...
Пилотът на ВР46 Дукати в MotoGP Лука Марини разкри, че
Коментари Харесай

Пилотите от MotoGP искат да имат право на вот кога да има червен флаг

Пилотът на ВР46 Дукати в MotoGP Лука Марини разкри, че водачите в кралския клас желаят на моторите им да бъде конфигуриран бутон, с който те да могат да изискат прекъсване на обособените сесии или надпревари. По думите на италианеца концепцията е тази система да работи като система на гласоподаване, в която в случай че 80% от водачите натиснат бутона, автобус контролът да няма различен избор, с изключение на да извади алените знамена.

„ Трудно е да се вземат решенията за алените знамена. Мисля, че когато IRTA (организацията на отборите), Dorna (промоутъра на шампионата) и Майк Уеб (рейс директора) би трябвало да вземат такова решение за тях не е елементарно, защото те не са на пистата.

„ Та са тук в падока, а от тук не се усеща вятърът. Така че ние ги молим да имаме нещо като бутон, който да можем да натиснем и в случай че примерно 80% от водачите го натиснат да имаме червен байрак. Понеже като гледате по малкия екран не се вижда всичко “, разяснява Марини, визирайки изискванията на австралийската писта „ Филип Айлънд “ по-рано през днешния ден.

По време на двете тренировки край Мелбърн в днешната заран трасето бе ударено от доста мощни ветрове, а също така и на части от него имаше локви, които бяха останали след проливните дъждове през вчерашния ден. Според част от водачите това е направило изискванията доста рискови за тях, само че те са карали, тъй като другояче са щели да изтърван доста скъпо време за подготовка. 

„ Мисля, че в този момент технологията е много добра. Когато стартират да се подвигат ръце виждаме по какъв начин единствено няколко водачи в челото го вършат и постоянно имаме едно мислено, тъй като те може би желаят да извлекат някакво преимущество от изискванията. Но когато 80% от водачите натиснат бутона, даже тези в дъното на колоната, е ясно, че изискванията в действителност са рискови.

„ За разлика от Формула 1 ние не можем да приказваме, само че ни е елементарно да натиснем един бутон, защото така и така през цялата обиколка натискаме разнообразни бутони. Един повече или по-малко не е проблем. Ние постоянно сме отворени към изпробването на нови неща, това е задоволително елементарно “, съобщи италианецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР