Пилотът на Toyota От Танак увеличава преднината си на рали

...
Пилотът на Toyota От Танак увеличава преднината си на рали
Коментари Харесай

Танак увеличава преднината си на рали Финландия

Пилотът на Toyota От Танак усилва преднината си на рали Финландия след първите съботни стадии. Той бе най-бърз в тях и надгради преднината си от 5.4 сек по отношение на Мадс Остберг (Citroen), с която приключи петъчния спортен ден.

#fans @RallyFinland #WRC #WRClive

(currently P2: @MadsOstberg @TorsteinEriksen @CitroenRacing @AbuDhabiRacing1 @Michelin_Sport) pic.twitter.com/xj0wYLeNuc
— WRC (@OfficialWRC) July 28, 2018
В съботната заран Танак даде всичко от себе си и господства във всяка една от спортните прави, а преднината му набъбна до 23.7 сек. Въпреки че не бе кадърен да настигне Танак, Остберг бе най-бърз от всички останали и има задатък от 20.9 сек пред третия водач Яри-Мати Латвала с втората Toyota. Третата Yaris на Есапека Лапи напредна от осмата до петата позиция. Вчера вечерта и през днешния ден сутринта той изпревари съотборниците във Ford Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Теему Сунинен. Следващата му цел е четвъртата позиция на водача на Hyundai Хейдън Падън.

WRC standings after SS15 -
1. Tänak 1h 38m 54.0sec
2. Østberg +23.7sec
3. Latvala +44.6sec
4. Paddon +1m 16.5sec
5. Lappi +1m 30.1sec
6. Suninen +1m 33.8sec #WRC
— WRC (@OfficialWRC) July 28, 2018
Никой от водачите на Ford не е удовлетворен от представянето си. Ожие призна, че е направил неточност с настройките на автомобила, пробвайки се да извлече най-хубавото от новия аеро пакет, който бе конфигуриран само на неговия автомобил. Французинът към момента е на седма позиция - с три места пред главния си съперник за купата Тиери Нювил, откакто водачът на Hyundai позволи неточност в петък и не съумява да напредне от десетата позиция. Нювил, който е водач в генералното класиране на WRC, изгуби много време от деветия Крейг Брийн в съботната заран и разликата към този момент е в рамер на 44.4 сек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР