Пилотът на изчезналия през март 2014 г. малайзийски Боинг може

...
Пилотът на изчезналия през март 2014 г. малайзийски Боинг може
Коментари Харесай

Експерти най-сетне разбулиха трагедията с изчезналия малайзийски "Боинг" над Индийския океан

Пилотът на изчезналия през март 2014 година малайзийски " Боинг " може съзнателно да е предизвикал злополуката, оповестиха специалисти. Според тях това изяснява странностите в маршрута, по който се е движел самолетът, преди да изчезне.

Именно преднамерените дейности на водача са провокирали изгубването на " Боинга ". Експертите са стигнали до това умозаключение и го огласиха в ефира на австралийския ефирен канал 9Now, представен от международните организации.

Пилотът и авиоконструктор Саймън Харди счита, че командирът на екипажа Ахмад Шах Захария преднамерено е изключил системата за разкриване, след което водел самолета по границата на отговорност сред Малайзия и Тайланд, с цел да се обърка на диспечерите. Също по този начин, по негово мнение, кръгът към малайзийския щат Пенанг е направена особено, тъй като водачът е желал да се сбогува с родния си дом.

" Той е желал да се самоубие. За злощастие, дружно със себе си, умъртви всички пасажери. Това беше направено съзнателно ", съобщи Лари Ванс, някогашен началник на Бюрото по сигурността на превоза в Канада във връзка нещастието с полет МН370.

По неговата версия, Ахмад Шах Захария преднамерено е разхерметизирал салона на самолета, пасажерите и екипажът на " Боинга " са изгубили схващане, а той е употребявал кислородната маска.

Връзката с " Боинга " на " Малайзийските авиолинии " изчезна на 8 март 2014 година, два часа след излитането. На борда на полета Куала Лумпур - Пекин имаше 239 пасажери. По-късно електронните датчици означават, че самолетът е трансформирал маршрута и е направил внезапен завой към Индийския океан.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР