Пилотът на Apriliа в MotoGP Андреа Яноне бе наказан с

...
Пилотът на Apriliа в MotoGP Андреа Яноне бе наказан с
Коментари Харесай

Пилотът от MotoGP Андреа Яноне наказан за 18 месеца заради допинг

Пилотът на Apriliа в MotoGP Андреа Яноне бе осъден с отнемане от спортни права за 18 месеца, откакто италианецът даде позитивна проба за анаболен стероид по време на Гран при на Малайзия през предходната година. Наказанието идва, откакто дисциплинарната комисия на Международната мотоциклетна федерация (FIM) стигна до умозаключение, че Яноне не е използвал неразрешения препарат, а е ял инфектирана храна, само че въпреки всичко ще би трябвало да изтърпи наказване.

Самото наказване влиза в действие със задна дата от 17 декември 2019 и е с годност 16 юни 2021. От щаба на Яноне оповестиха, че ще апелират наказването в Спортния трибунал (CAS) в Лозана. Срокът на наказването слага въпросителни върху оставането на Яноне в Aprilia, откакто по-рано през годината мениджърът на отбора, Масимо Ривола, съобщи, че наказване с дължина от повече от шест месеца ще докара до разлъка сред двете страни.

От италианския производител въпреки всичко ще изчакат решението на CAS, преди да вземат своето решение, като Ривола съобщи, че отборът застава зад Яноне в обжалването. Не е ясно по кое време най-рано Яноне ще може да се яви пред CAS поради пандемията от COVID-19, която докара и до анулация на първите пет старта за годината в MotoGP.

Най-вероятно мястото на Яноне до решението на CAS ще заеме тест водачът на Aprilia Брадли Смит. Сезон 2020 в клас MotoGP се чака да стартира с конкуренцията на Голямата премия на Франция на пистата „ Бугати “ край Льо Ман на 17 май, само че и нейното осъществяване е под въпрос заради обстановката към ковид.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР