Пилот от гражданската авиация от популярна нискобюджетна авиокомпания, IТ специалисти,

...
Пилот от гражданската авиация от популярна нискобюджетна авиокомпания, IТ специалисти,
Коментари Харесай

Пилот и IТ специалисти - сред задържаните за разпространение на детска порнография

Пилот от гражданската авиация от известна нискобюджетна самолетна компания, IТ експерти, мотокарист, общ служащ, стругар, притежател на състезателен магазин, автомонтьор, електротехник, оценител на недвижими парцели са измежду арестуваните при огромна акция против разпространяването на детска порнография у нас.
Общо 13 души са арестувани. Повечето са на възраст сред 30 и 40 години, само че има и на възраст към 60 години. Иззети са телефони, флашки и други магнитни носители.
" Около 50% от арестуваните са фамилни хора с деца. Повечето не са обществено слаби, имат положителни финансови благоприятни условия ", съобщи на брифинг Борислав Сарафов, шеф на Нациналната следствена работа.
По думите му не е елементарно да бъдат хванати хората, които популяризират детска порнография, защото се изискват избрани познания и умения.
Необходимо е на устройство – телефон или компютър, да се смъкна профилиран програмен продукт, който е кадърен да смъква и да популяризира нецензурен материали.
„ По време на претърсванията са открити видеоклипове и фотоси с брутални подиуми на полово принуждение с деца от някогашните руски републики или от Близкия Изток – Тайланд, Индонезия, Филипините и други Проверяваме дали не са употребявани и деца от България. Надявам се опасенията ни да не се окажат правилно “, сподели още Сарафов.
В рамките на днешния ден евентуално ще бъдат повдигнати обвинявания.
„ Надявам се, че събраните от нас доказателства да бъдат задоволителни, с цел да могат наблюдаващите прокурори да издигнат обвинявания в границите на деня на всички арестувани от нас 13 лица “, сподели още той.
Сарафов акцентира, че разпространението на нецензурен материали в интернет не е по никакъв начин безобидно. Психо профилът на тези лица показвал, че те елементарно биха могли да изоставен виртуалния свят и да посегнат на действителни деца.
„ Профила на децата в конфискуваните материали е на забележима възраст сред 2 и 10 години. Не бих могъл нито да покажа тези фрагменти, нито да каже освен това по тях, тъй като този, който ги види, ще би трябвало да си измие няколко пъти очите “, разясни Сарафов.
Към актуалният миг секцията за сходни действия е до 6 години отнемане от независимост. Прокурорите не се наемат да разясняват, дали тя е  достатъчна или не. Остават това на персоналната преценка на всеки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР