Пикът на заразата от коронавирус в България ще е точно

...
Пикът на заразата от коронавирус в България ще е точно
Коментари Харесай

Институт на Бил Гейтс: Пикът на заразата в България ще е точно след 2 седмици

Пикът на болестта от ковид в България ще е тъкмо след 2 седмици. Това предвижда Институтът за здравни индикатори и оценка (IHME) към Вашингтонския университет. Той е учреден през 2007 година в Сиатъл и е финансиран от Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “, която предишния месец подари 100 млн. $ за битка със болестта. Предприемачът Бил Гейтс съвсем всекидневно споделя мнението си по тематиката, а прогнозите на IHME се употребяват от доста държавни управления по света.

Моделът, направен от експертите, демонстрира, че най-голяма потребност от респираторни апарати и болнични кревати, в това число такива за интензивно лекуване, ще има на 24 април, като след тази дата стойностите последователно ще спадат, а след 6 юни към този момент няма да има пациенти, настанени в лечебни заведения.

Броят нужни респиратори за пиковия ден ще е 74, а нужните болнични кревати за медицински грижи и лекуване на инфектирани  ще са 349, като все още страната разполага с 17 973. На интензивно лекуване ще са 84 души, показват още специалистите.
ihme-projection.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР