Пикът на заболеваемостта от грип и остри респиратори заболявания в

...
Пикът на заболеваемостта от грип и остри респиратори заболявания в
Коментари Харесай

РЗИ: Пикът на заболеваемостта от грип и остри респиратори заболявания в Софийска област е преминал

Пикът на заболеваемостта от грип и остри респиратори болести в Софийска област към този момент е минал и не се чака утежняване на епидемиологичната конюнктура. Това е споделила доктор Розалина Чобанова, шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) - София област, на среща с регионалния шеф на Софийска област Юлиян Леков, оповестиха от регионалната администрация на интернет страницата си, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Епидемичната конюнктура в района демонстрира удобна динамичност на развиване, а сериозен принос за бързото ѝ повлияване имат навреме въведените ограничения от регионалните здравни управляващи и оперативния щаб към Управата, счита доктор Чобанова. Според Юлиян Леков поради прекосяването на грипната вълна се постанова ново привикване на оперативния щаб. Д-р Чобанова счита, че не следва да бъдат удължавани краткотрайните противоепидемични ограничения, отнасящи се до работата на лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, както и за учебните заведения на територията на Софийска област, 

Информацията от Регионалното ръководство на образованието също е за удобно развиване на случаите с грип и остри респиратори болести, които съществено понижават от 19 % до 11,5 %, показват от регионалната администрация. В Софийска област като цяло няма възрастови групи с грипна заболеваемост над сериозната. Д-р Чобанова счита, че потреблението на персонални защитни средства за лечебните заведения и провеждането на филтър за детските градини са част от ограниченията, които следва да се организират непрестанно. 

От през днешния ден, 13 февруари, се анулират изключителните противоепидемични ограничения за грип и остри респираторни болести в София област.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР