Пикът на грипа тази година се очаква в края на

...
Пикът на грипа тази година се очаква в края на
Коментари Харесай

Регистриран е нов случай на грип в Бургаско

Пикът на грипа тази година се чака в края на февруари, заяви през вчерашния ден епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев. Досега имаше шест потвърдени случая – при деца.
Пикът на грипа тази година ще е в края на февруари В началото на годината има шест потвърдени случая – при деца от 3 година до 12 година
Нов случай на грип е регистриран в Бургаско. Той още веднъж от вид А, по този начин нареченият свински грип, само че при възрастен човек.

Новият случай на грип в Бургаско е при жена на 65-годишна възраст от община Средец.

В съпоставяне с предходната година броят на заболелите от остри респираторни болести е на половина в този интервал.

Рано е за грипната вълна, споделят експертите, защото децата още са във почивка и няма огромно скупчване на хора, а и тази година грипната вълна закъснява в цяла Европа.
Първа жертва на грипа на Балканите: Почина пациент в Хърватия У нас пикът на грипа ще е след средата на февруари, съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания
„ Симптомите на грипа са мълнеоносни, те просто за 2 – 3 часа те обгръщат тялото, стартира с едно общо възприятие за неразположение и за трептене на кожата, на костите, сякаш човек настръхва по един метод и стартира сълзене от очите, секреция от носа, болки по кости, стави и мускули, главоболие и на третия час, към този момент вирусите задоволително са влезни вътре, на третия час стартира развиването на същинското заболяване”, разяснява доктор Евелина Трошанова, шеф на Белодробна болница-Бургас.

Най-тежко грипът визира децата и най-възрастните хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР