Пикаещото момченце, или Манекен Пис, беше облечено днес като Джон

...
Пикаещото момченце, или Манекен Пис, беше облечено днес като Джон
Коментари Харесай

Символът на Брюксел почете брекзит: Манекен Пис беше облечено като Джон Бул


Пикаещото момченце, или Манекен Пис, беше облечено през днешния ден като Джон Бул - фиктивен персонаж - знак на Англия.

За пръв път Манекен Пис влезе в облеклата на Джон Бул на 24 април 1972 година, когато Англия се причисли към Европейската общественост.

Сега, 48 години по-късно, Брюксел и нейният знак отдават респект на напускащия Съюза остров. Брекзит би трябвало да стане факт на 31 януари 2019 година след съвсем три години на комплицирани договаряния и подозрения по отношение на целесъобразността му.

Манекен Пис е най-известният знак на белгийската столица. През последните той постоянно сменя своите костюми, с цел да се почетат значими дати и събития.

На Европейския съюз ще му липсват британците с тяхното възприятие за комизъм и лингвистичните им умения, съобщи по-рано денем заместник-председателката на Европейската комисия и еврокомисар за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Ден преди излизането на Англия от Европейския съюз датската еврокомисарка, която е една от най-активните фигури в Европейската комисия, съобщи: " Ще ми липсват, тъй като пристигнаха с английската просвета и лингвистичните си умения, каквито не всички притежаваме ".

Европейският съюз с неговите 24 публични езика е същинска Вавилонска кула, а преводаческите му служби са колосални. Брекзитът обаче слага въпроса за господстващата роля на британския език след отдръпването на най-големия контингент, на който той е майчин език.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР