PIERRE, S.D. (AP) — Воденият от републиканците законодателен орган на

...
PIERRE, S.D. (AP) — Воденият от републиканците законодателен орган на
Коментари Харесай

Законодателите на Републиканската партия се опитват да осуетят инициативата за гласуване за правата на аборт в Южна Дакота

PIERRE, S.D. (AP) — Воденият от републиканците законодателен орган на Южна Дакота се пробва да осуети препоръчана самодейност за гласоподаване, която би разрешила на гласоподавателите да защитят правата на аборт в конституцията на щата. Лидерът на самодейността споделя, че напъните на Републиканската партия заплашват традицията на страната на директна народна власт.

Поддръжниците се нуждаят от към 35 000 годни подписа, подадени до 7 май, с цел да се класират за изборите през ноември. Съоснователят на Dakotans for Health Рик Уейланд сподели, че към този момент имат повече от 50 000.

Републиканските законодатели споделят, че езикът е прекомерно краен, и с голямо болшинство одобриха резолюция, противопоставяща се на самодейността, откакто подложиха на скара Уейланд по време на чуване в комисия.

ИНИЦИАТИВАТА ЩЕ ПОЗВОЛИ ПОВЕЧЕТО АБОРТИ

Понастоящем Южна Дакота не разрешава всички аборти, само че с цел да отбрани живота на майката, според възбрана за задействане, която влезе в действие през 2022 година, сл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР