Пиенето на черно кафе всеки ден в разумни количества може

...
Пиенето на черно кафе всеки ден в разумни количества може
Коментари Харесай

Учени: Не комбинирайте кафето с тези вредни добавки

Пиенето на черно кафе всеки ден в рационални количества може да се отрази удобно на паметта

Учените са потвърдили, че пиенето на нормално черно кафе всеки ден в рационални количества може да се отрази удобно на паметта и настроението във всеки един ден. Друго преимущество е, че то понижава вероятността от развиване на диабет, написа.

Ситуацията е противоположна, когато не можем да си представим кафе без доста количество захар, сиропи и други изкуствени добавки. Такива комбинации са нездравословни за здравето. Разберете с какво е по-добре да не комбинирате кафето.

Ползи за здравето от кафето

Дори и най-мрачният ден стартира с чаша парещо и ароматно кафе, което ни кара да се усещаме положително настроени към дилемите и отговорностите си. Любимото ви малко черно кафе не е сурогат на здравословната закуска, само че може да защищити организма ви от редица опасности. Кафето има редица скъпи за здравето свойства, измежду които:

- понижава напрежението - кафето има лечебен резултат и единствено миризмата му работи релаксиращо.

- понижава риска от диабет - изследване от 2009 година открива, че пиенето на една чаша кафе на ден понижава риска от диабет със 7%.

- усъвършенства настроението. Всеки път, когато изпиете чаша кафе, равнищата на серотонин и допамин се покачват.

- изгаря мазнините - с помощта на наличието си на кофеин кафето играе значима роля в процеса на обмяната на веществата и по-бързото събаряне на килограми.

Готовата напитка, приготвена от кафе на зърна, обезпечава значими витамини и минерали, в това число магнезий, фосфор, калций и калий. Тя съдържа също по този начин желязо, натрий, никел, мед, кобалт, хром или йод в малко по-малки количества.

Някои хора не могат да си показват пиенето на нормално кафе без известните добавки. Това се оказва пагубно, защото множеството подобрители на усета в композиция с кафето могат да имат пагубни последствия за организма. Вижте какво е по-добре да не добавяте в кафето.

Прахообразна сметана

Това е една от най-популярните сметанови добавки за кафе. Често може да бъде открита в обществените зони на чиновниците или на разнообразни образования и бизнес събития. За страдание, тя не е от най-здравословните артикули.

Съдържа доста трансмазнини, които способстват за нараснал риск от сърдечни болести и въздействат за появяването на сърдечносъдови проблеми. Сметаната на прахуляк се състои главно от захари под разнообразни форми, а това води до увеличение на тежестта.

Обезмаслено мляко

Можем да прибавим малко нормално мляко към чаша от обичаното си кафе без особени проблеми. Ситуацията става малко по-сложна с обезмасленото мляко. Наблюдавана е взаимозависимост, която демонстрира, че хората, които избират обезмаслено мляко, са по-склонни да посегнат към въглехидратите денем.

Освен това обезмаслените артикули усилват риска от развиване на диабет вид 2. Ако желаете да избегнете здравословни проблеми и не можете да си визиите кафе без мляко, по-добре е да изберете обезмаслен вид.

Захар

Никой няма потребност да бъде убеждаван, че захарта не е една от най-здравословните храни. Въпреки че потреблението на малко количество не би трябвало да повлияе фрапантно на диетата ви, постоянното ѝ прибавяне към всяко кафе, което пиете, предизвиква развиването на наднормено тегло и диабет.

За да запазите сладкия усет на кафето, си коства да замените елементарната бяла захар с кафява захар или по-здравословен сурогат, в това число стевия.

Ароматизиран сироп

Широката гама от ароматизирани сиропи може да ви накара да се замислите. Те са много известни от години, само че би трябвало да се внимава за тях. Ако се вгледате по-внимателно в съставките им, ще видите, че те се състоят главно от захар.

Освен това описът включва оцветители и изкуствени подобрители на усета, които оказват въздействие върху здравето и действието на организма.

Подсладители

Когато желаеме да изключим прибавянето на захар в кафето, нормално я заместваме с известните в магазините подсладители, като да вземем за пример захарин.

Подхождаме към нискокалоричния метод, без да си даваме сметка, че тези субстанции имат негативно влияние върху метаболизма. Когато прибавяме подсладители към кафето си, започваме да се усещаме по-малко сити, а това води до увеличение на количеството храна, което одобряваме денем. Тогава е по-лесно да напълнеем.

Алкохол

Добре е да помните, че даже и най-малката доза алкохол може да има нездравословно влияние върху организма. Стимулиращото кафе може да прикрие депресивните резултати на спиртните питиета и дейно да компенсира чувството за алкохолно замайване.

Това води до пиянство на прекалено много алкохол, а следствията могат да бъдат извънредно неприятни. Редовното пиянство на кафе с алкохол натоварва прекалено черния дроб и може да докара до появяването на язви.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР